mynewspapers.net

Hur sprider svarta vinbärSvarta vinbär, även känd som Ribus nigrum, växa till en höjd av 6 fot och är härdig lättodlad i US Department of Agriculture zoner 2 och högre. Förökningsmaterial svarta vinbär buskarna kommer att ge dig en stadig tillförsel av svarta vinbär frukt. Människor växa svarta vinbär att använda i bakverk, sylt, gelé, vin eller äta direkt från trädet. Ta sticklingar den tredje veckan i oktober, eller efter att bladen har blivit brun och har börjat falla av.

Instruktioner

• Gräva med spade eller spade, en tillfällig plats för din svarta vinbär att växa i ett år. Området bör ha partiell skugga under dagen. Göra diket 6 inches djup och 4 inches bred. Lägg till en handfull benmjöl längst och skrapa i marken längst ned i diket. Längden på diket beror på hur många svarta vinbär du förökningsmaterial. Utrymme varje skär 8 inches.

• Ändra smutsa med 3 inches av kompost.

• Undersök den svarta vinbär att hitta en frisk stam. Välj en stam som är gammalt trä eller brun färg. Du vill inte grönt trä eller nya trä för din kapning. Mäta minst 10 inches från toppen av stjälken ner. Med sekatörer, skär av stjälken strax under leaf bud. Varje stam ska ha 6 eller fler blad knoppar.

• Sätt in svarta vinbär styckning i diket med den skurna sidan längst ned i diket, men lämna topp två blad knoppar ovanför ytan.

• Täck stjälkar med den ändrade jorden och fast jorden på plats. Tryck inte på marken så hårt att du skadar någon av leaf knopparna.

• Vatten marken ordentligt till ett djup av 10 inches. För att bevara fukt, lägga till en tum av kompost runt sticklingarna. Under våren och sommaren, hålla jorden fuktig. Växa de svarta vinbär sticklingarna på denna plats i ett år, innan omplantering dem in i deras permanent plats.