mynewspapers.net

Hur sprider persikoträd för att bära frukt

Hur sprider persikoträd för att bära frukt


Persikor kan förökas genom olika metoder: med hjälp av barrträ eller lövträ sticklingar, skiktning (även känd som asexuell förökning) och växer från frö (sexuell förökning). Liten skillnad har hittats i slutliga avkastning mellan persikoträd vuxit från lövträ sticklingar och de odlas från frö. För lekmannen är växer från frö ett billigt och livskraftigt alternativ som kräver endast tillgång till persika stenar och ympris eller nya trä sticklingar från ett önskvärt persiko träd. Spirande har en bättre framgång än ympning.

Instruktioner

Förbereda utsädet

• Välj virus-fri frukt där så är möjligt. Spricka stenar lätt med hammaren och Blötlägg i 24 till 48 timmar så att fröet är livskraftig och inte visset.

• Ta en medellång zip-top plastpåse och hälften Fyll det med antingen fuktig, ren sågspån eller fuktiga sphagnum mossa och placera frön inuti. Täta påsar.

• Förvara den säcken/säckarna i kylen för 90 dagar för att simulera vintern och dvala. Fröna kommer inte gror på en gång och några kan ta en andra period på 90 dagar i kylen att gro..

• Ta bort skottbildning frön och växter dem sex inches isär i marken beredd och gödslas med vegetabiliska gödselmedel eller i krukor fyllda med väl befruktade planteringsjord mix. Vattna dem regelbundet och tillämpa ett kvävehaltigt gödselmedel som lämpar sig för grönsaker. Hålla jorden ogräsfri.

• Börja bud ympning när plantan har nått tjockleken på en penna eller fingret små och växer så att sap är flyttar upp stammen och bark glider öppnas lätt när skära.

• Välj ympris eller sticklingar med friska, fullt utvecklade knoppar som har varit kylda före bud ympning.

• Noggrant ta bort bladen från ett område med två inches, men ta inte bort alla blad från värd stammen. Skär en liten T noga i barken av plantor stjälken med en liten, mycket vassa blad och försiktigt lyft hörnen.

• Skiva en helt svullna, vilande bud från scion med en flisa av trä bakom den. Glida den noggrant i utrymmet bakom öppnade hörnen av T. hålla det i förlägga med ympning gummi eller ympa tejp.

• Ta inte bort bladen från stjälken värd tills graften har tagit och utvecklat sin egen friska blad. Hålla den ympade plantan välbevattnat och befruktade.