mynewspapers.net

Hur sköter jag för värkande ben överarbetad?

Hur sköter jag för värkande ben överarbetad?


Öm värkande ben som har varit överarbetad står för mycket, arbete, gå runt hela dagen eller efter träning kan vara mycket smärtsamt. Vanligtvis sätts den värkande på grund av en stam som har varit på musklerna. Nästan alla muskler i benen kan vara öm samtidigt och kan orsaka olidlig smärta. Du behöver inte en dyr Läkarbesöket att bota smärta i benet. Behandling av värkande ben hemma är enkelt.

Instruktioner

• Linda isen i en handduk och tillämpa den på benen. Håll istillbehör det i ca 10 minuter innan du flyttar det till en annan del av benen. Ice hjälper till att minska inflammation och smärta i muskler. Efter att ni har haft is på varje ömma området av benen i 10 minuter, sluta använda isen i en timme och sedan upprepa.

• Använda anti-inflammatoriska läkemedel att minska muskelsmärta i benen. Information om anti-inflammatorisk medicin på webbplatsen LifeMojo säger, "anti-inflammatoriska läkemedel kan hjälpa minska svullnad och lindra smärtsamma symtom. Men orsaka många av dem biverkningar som en orolig mage. Det är bäst att konsultera en läkare innan du tar dessa läkemedel." Läs alltid riktning etiketterna på några mediciner som du ska ta noggrant.

• Dricka ingefära te under dagen för att lindra värkande benmuskler. Ingefära har länge varit känt för sina läkande och lugnande egenskaper och har använts som en naturmedicin. Ingefära är också en naturlig anti-inflammatorisk.

• Ta en Epsom salt bad. Epsom salt är en annan naturlig botemedel för muskelsmärta och i kombination med varmt bad vatten, kan vara mycket avslappnande och lugnande att ömma muskler. Webbplatsen LifeMojo rekommenderar, "för att utnyttja denna åtgärd måste man hälla två koppar full Epsom salt i varmt vatten fyllda badkar och sedan patienten lider av muskulöst smärta bör ta ett avkopplande bad i den."

• Tar tid att vila din trötta ben. Resten är det viktigaste och mest framgångsrika botemedlet för trötta muskler. Lägg med fötterna högt i minst 10 minuter varje timme och inte gör för mycket promenader runt eller stående under hela dagen.