mynewspapers.net

Hur sker en skafferi mal angrepp?

Hur sker en skafferi mal angrepp?


Skafferi nattfjärilar, även kallad siktat eller grovt mjöl nattfjärilar, är olägenhet skadedjur som vanligtvis visas i sommar eller falla i skåp och kök. Dessa små varelser är men i slutskedet av en infestation av Indianmeal Moth, en insekt som lägger sina ägg i spannmål och frukt. Ibland misstas för kläder nattfjärilar, är dessa nattfjärilar mindre med ett vingspann på hälften till tre fjärdedelar tum. Brown-edged vingarna är ljusgrå till gulaktig färg och de flyger i korthet, sicksack mönster. Skadan, tyvärr har gjorts när dessa vuxna är märkt. Skafferi moth gör dess uppehälle, som namnet antyder, på den mat som du ha i ditt kök.

Hur sker en skafferi mal angrepp?


Indianmeal malar lägger sina ägg i varje korn eller frukt. Detta kan inkludera mjöl, majsmjöl eller spannmål som du köper i butiken. Torkad frukt och sällskapsdjur mat också är attraktiv grogrund för dessa skadedjur. Lager och lagerutrymmen kämpar ständigt angrepp av larver i bulklaster. Oundvikligen, några larver får genom fräsning processen och till de färdiga produkterna. Varje kvinnlig fjäril lägger från 60 till 300 ägg som kläcks inom några dagar och spridas genom den mat till foder för från 2 till 41 veckor. Längden av larval arrangerar, försvårar tiden när skafferi moth gör sitt bästa att äta allt runt det, dess utrotning. Moth äggen som i vinter kan vänta till våren att kläckas och larvernas ämnesomsättning långsam i svalare väder, vilket gör att längre skede. Vid varje tidpunkt i ett lager, kan det finnas miljoner ägg och larver i olika faser av livscykeln även om inga malar är närvarande. Tanke på skafferiet moth persistens, är det lätt för dem att komma in i ditt mjöl bin. De flesta skafferi nattfjärilar förs hem från butiken i dessa produkter. Animaliskt foder och fågel utsäde är särskilt sannolikt att vara infekterad eftersom de lagras mer ofta i öppna behållare före förpackning.

Indianmeal mal larver är påhittiga varelser. De får finna sig i en påse mjöl eller en låda med katt mat efter uppvaknande men de har möjlighet att röra sig ganska lätt, speciellt i öppen förvaring. När det blir dags att pupate, eller förvandlas till fjärilar, hittar de en varm plats som utrymmet mellan en skafferi hyllan och väggen eller bakom kylskåp till gestate. Något---spilld mjöl från bakning till ströbröd från brödrosten---ger dem en väg att följa. När de har hittat en plats, de snurra sin kokong, dyka upp, mate, lägga ägg och dör. I sitt korta liv, de har koloniserat varje korn-innehållande livsmedel i ditt kök och du är kvar antingen pitching allt eller frysning det i två dagar och sålla ut de "silk" spår. Överlevandearna på baksidan av skåpet eller under sparkplåt är patienten---de ska vänta tills du har lämnat något i en väska eller låda i stället för att sätta den i ett glas eller metall behållare.