mynewspapers.net

Hur skapar jag en ergonomisk gungstol?

Hur skapar jag en ergonomisk gungstol?


Bygga en ergonomisk gungstol för en bekväm plats som kommer att stödja din rygg känsliga ländryggen. På samma sätt att en fjäder uppväger en tappad vikt, måste stol ryggen på lämpligt sätt bemöta de krafter som den får från den som sitter i stolen.

Instruktioner

• Ordning slipat trä i din valda färg, såsom valnöt, för den grundläggande strukturen. Du behöver 2 främre inlägg, 2 tillbaka inlägg, 1 främre vågrät, 3 tillbaka horizontalsna, 2 sida horizontalsna, 2 vapen och 1 böjda rocker. För tunna, formade trä lister för rygg och sits. Lockigt ek fungerar bra. Skapa en "flytande tillbaka" design från lamellerna genom att säkra dem spända men flexibel så de ger väsentliga svankstöd.

• Använd en svarv för att fasa inlägg att förhindra splittra topp och botten. Passa ihop bitarna genom att borra hål för att passa små trä pinnar. Knacka på plats försiktigt med en gummiklubba. Se till sittdjup stöder nästan hela längden av låret utan att vara så djupt det skär in i ryggen på knäna. Kontrollera höjden gör att sitter att plantera fötterna stadigt på golvet när gungstolen är i vila. Passa lamellerna med en jämn fördelning med träskruv trälim och en skruvmejsel eller mallet.

• Använd björkplywood för Placera basen. Skär ett hål med en trä kniv för att förhindra skador på benen i den sitter längst ner (ischias). Väva en stödjande sadelgjord från klädsel sadelgjord att passa över hålet. Lägga en latex/skum sittdyna över bandet att bilda ett sittplatser substrat för det sista lagret. Jämna till kanterna med fint sandpapper. Lack med två strykningar av kvalitet trä fernissa om för utomhusbruk.

• Klä plats för extra komfort. Välj ditt tyg och tillskuret. Använda en plywood mall om det hjälper. Mäta stol säte och rygg. Rita design på plywood. Skär det krävs tyg med sax. Passa tyget runt en inre kudde för sätet och en annan för ryggen. Dra åt ordentligt att minska klumpar. Sy eller häfta med en symaskin eller häftpistol. Använd sprejlim på ytan av stolen. Tryck på sätet och tillbaka på plats. Installera träskruvar med en borr till slut den stoppning. Använda bomull vadd för extra skydd och stil.