mynewspapers.net

Hur ska justeras en maträtt för 110 & 119

Hur ska justeras en maträtt för 110 & 119


Två av de satelliter som DirecTV och Dish Network använder för att få information till sina kunder finns vid 110 grader W och 119 grader W. Med en korrekt att skålen kommer du att kunna ta emot information från båda satelliterna utan att ständigt flytta din maträtt. I USA kommer du vill montera din maträtt med en klar siktlinje till södra stjärnhimlen. Hinder, som träd, byggnader eller ens kraftledningar, kan störa signalen.

Instruktioner

• Hitta höjden, Azimut (vänster och höger rörelse) och tilt koordinaterna för din plats. Denna information är på din mottagare menyn under alternativet '' maträtt pekar '' eller kan du gå till webbplatsen DirecTV eller Dish Network. Du behöver ditt postnummer för att få rätt koordinater för din plats.

• Ange Azimut genom att vrida skålen till vänster eller höger på masten tills raden matchar upp med azimuth nummer du behöver för din plats. Azimuth guiden ligger på botten av installera fästet på baksidan av din maträtt.

• Ställ in höjden på din maträtt med hjälp av guiden märkt '' höjd '' på baksidan av skålen. Använd din skiftnyckel att lossa bulten på guiden höjd och flytta skålen uppåt eller nedåt så att linjen på guide linjer upp med nummer du behöver för din plats. Dra åt bulten.

• Lossa skruvarna på skevt eller luta fäste ligger på skålen församlingen på baksidan av din maträtt. Namnet är olika på guiden beroende på vilken maträtt du har köpt, men konceptet är detsamma. Luta skålen antingen höger eller vänster tills märket på skenan i linje med det skeva nummer du behöver. Dra åt bultarna för att hålla den skeva guiden på plats. Justera inte denna guide om du vill finjustera skålen senare. Detta kommer att radas upp din maträtt så det kommer att få 110 examen och 119 satelliterna.

• Kontrollera signalstyrkan med styrka mätaren, som du hittar i mottagarens meny under skålen pekar alternativet. Kontrollera både 110 graders och 119 grad signalstyrka. Om du vill finjustera din maträtt, flytta den till höger eller vänster på masten ca 10 grader i taget tills du har signalstyrka du behöver. Dra åt skålen till masten så det inte flytta.