mynewspapers.net

Hur ser en Mimosa träd ut?

Hur ser en Mimosa träd ut?


Mimosa träd är graciösa träd med fjäderlätt löv ordnade som miniatyr palmblad. Deras små lämnar nära som händer vid beröring--även av regnet-- och deras rosa, röda eller gula blommor består av tusentals enskilda strålar som fyrverkerier.

Grunderna

Mimosa träd växa till sin fulla höjd av 30 till 40 fot snabbt, men de är också kortlivad. Den genomsnittliga livslängden är 20 till 25 år.

Geografi

Mimosa träd är härdiga från zonerna 6 till 10. De för närvarande växer i hela sydöstra USA och så långt norrut som New Jersey, men de är ursprungligen från Iran till Japan.

Namn

Mimosa träd är också känd som "Silk träd" och "Rosa Siris." Det vetenskapliga namnet är Albizia julibrissin.

Varning

Mimosa träd är produktiv själv frön och anses vara en invasiv besvär och har varit sätta på listan "Åtminstone ville ha" Plant Conservation alliansens främmande växt arbetsgrupp.

Frön

Mimosa frön form i platta gröna baljor som är ganska lika i utseende till snö ärt pods. Mogen skida är en gråaktig-brun och fröna inuti är mörkbruna.

Kul att

Enligt Plant Conservation Alliance visade"en studie att 90 procent av fröna var livskraftig efter 5 år och, efter en annan art av mimosa, en tredjedel av dess frön grodde efter 50 år i öppen lagring."