mynewspapers.net

Hur säljer jag en bil som inte kommer att passera Kalifornien utsläpp tester?Bilen måste klara biennalen smog California avgasprovet vartannat år. En bil som inte klarar testet smog blir en finansiell skuld. Du har flera alternativ för att lagligt överföra titel och att få viss ekonomisk ersättning. Överväga att sälja din bil online till en out-of-state köpare från en stat med mildare utsläppsnormer. Vissa landsbygdsområden har inte utsläppskrav.

Instruktioner

• Sälja bilen av staten. En bil som inte klarar California utsläpp regler kan gå någon annanstans. Forskning bil försäljning regler för köparens staten och Kalifornien för att säkerställa att försäljningen motsvarar alla rättsliga normer i varje medlemsstat. Kontrollera med din lokala institutionen för motorfordon för skaffa ett tillfälligt nummer platta eller registrering tag krävs för att driva fordonet av staten.

• Sälja bilen till en delar återförsäljare eller bärgning gård. Skräp varv hela Kalifornien kommer att köpa din bil för kontanter och tjäna pengar på delarna. Du kan också sälja det till out-of-state delar återförsäljare. Se till att inköpspriset omfattar bogsering och omedelbar kontantbetalning.

• Pension din bil via ett statligt program. Presidiet för bilreparationer, California Department of Consumer Affairs, erbjuder £650 att pensionera sig ditt fordon och få den demonteras. Fylla i konsumenten hjälp Program ansökan. Ditt fordon måste uppfylla särskilda utrustning och operativa krav att kvalificera sig för programmet.

• Skänka bilen till välgörenhet. Många lokala och nationella välgörenhetsorganisationer kommer erbjuder gratis bogsering och ett kvitto för en avdragsgill donation. Meddela välgörenhet som märke och modell det fordon som doneras, ordna en gratis pickup och få en skatt avskrivning. Informera den välgörenhet som överlåtbara titeln för ett fordon som inte kan passera California utsläpp regler.