mynewspapers.net

Hur sackarin orsakar cancer

Hur sackarin orsakar cancer

Vad är sackarin?

Sackarin är ett sötningsmedel alternativ till socker som är mycket sötare än naturliga bord socker, så mindre behövs att sockra din drink eller maträtt. Sackarin upptäcktes mer än 100 år sedan av forskare vid Johns Hopkins University. Det var särskilt en välsignelse för människor med diabetes eller går på diet eftersom det gav med sötma, men utan kalorier och glukos, som är Sugars största downfalls. Sackarin blev ett populärt alternativ under andra världskriget när socker var ransonerade och i hög efterfrågan. Dess popularitet fortsatte fram till 1970-talet när en studie visade att det hade en koppling till cancer.

Sackarin och Cancer

Det var på 1970-talet som forskare började att införa höga halter av natrium sackarin till möss att kontrollera för biverkningar eller förhållanden som kan uppstå lång-tärna användning av sackarin. I denna studie, sackarin har visat sig orsaka cancer i urinblåsan hos möss, och varningen utfärdades att detsamma kan hända med människor. Food and Drug Administration krävs skaparna av sackarin-baserade sötningsmedel att placera en varning på sina paket anger att långvarig användning av sötningsmedlet kan orsaka cancer. Detta orsakade en motreaktion i sackarin försäljning, men det var fortfarande används som ett socker alternativ.

Sackarins inlösen

Sedan sackarin utropades en cancergen material, har flera andra socker alternativ utvecklas. Sambandet mellan cancer och sackarin har undersökts och föremål för flera studier. Dessa studier har visat finns det ingen koppling mellan sackarin och urinblåsan cancer hos människor, och så småningom FDA återkallas kategorisering sackarin som en möjlig cancerrisk. Belackare har sagt sackarin fortfarande utgör en cancerrisk och bör finnas kvar på listan och att studierna visar sackarin som säkert var sned eftersom de spridits av gemenskapens kost. Sackarin har varit en av de mest studerade livsmedelstillsatserna i historien, enligt kalori kontroll rådets sackarin webbplats. Det har varit inblandad i mer än 30 studier på människa och har godkänts av Världshälsoorganisationen och mer än 100 andra länder som säker att använda.