mynewspapers.net

Hur rippa en SACD

Hur rippa en SACD


Efter dess införande 1999, var Super Audio CD (SACD) utformad för att erbjuda en mycket högre kvalitet på ljudet än en vanlig CD. Med högre bithastighet för att överföra musiken på skivan än vanliga CD-skivor, kräver det en större skiva. SACD är faktiskt en form av DVD och har därför en mycket större kapacitet än vanliga CD-skivor. Hög kvalitet ljud lagret av SACD är starkt krypterad och kan inte bli rippade, men de flesta SACD innehåller också ett vanligt CD-lager som kan bli rippade, så det är möjligt att överföra den musik som du köpt till andra media, till exempel MP3-spelare.

Instruktioner

• Sätta i SACD i datorns DVD-enhet. En av tre saker kommer att hända, beroende på vilken typ av SACD du har. Om du har en SACD med ett CD-lager, kommer att visas i din mediaspelare som en vanlig CD. Om din SACD inte har en CD-lager, antingen den kommer att visas på din dator som en DVD, men kan inte läsas av någon programvara eller det kommer inte att erkännas som en skiva alls. Tyvärr, om du stöter på något av dessa två alternativ, kommer du inte att kunna rippa din SACD.

• Om din SACD innehåller ett CD-lager, då du kan rippa den till din dator. Om du använder iTunes, hitta CD under "Enheter" i den vänstra navigeringsmenyn. Markera den och klicka på "Importera". Klicka på "Importera inställningar" för att ändra audio format och kvalitet. I Windows Media Player, Välj fliken "Rippa" i menyraden överst på spelaren. Härifrån kan du välja vilken format och lite som att använda. Ju högre bithastighet du använder, ju närmare kvaliteten blir att din SACD, även om det inte kan vara så hög som SACD själv.

• En gång den har färdig kopiera till din dator, spåren från SACD lagras i musikbiblioteket. Du kan sedan överföra spåren till din MP3-spelare eller bränna dem på en tom CD och spela upp dem i en vanlig CD-spelare. Även om ljudkvaliteten inte är så hög som den Super Audio lagret av skivan, har du fortfarande förmånen att lyssna på den musik som du betalat för på andra enheter.