mynewspapers.net

Hur rengör tandläkare tänder?

Hur rengör tandläkare tänder?

Dental verktyg

Hur rengör tandläkare tänder?


Tandläkare använder ofta olika verktyg och metoder för att rengöra och reparera sin tänder beroende på vilken tandläkare skola professionella utbildad vid. En gemensam fixtur är en parodontala scaler som tar bort mat fläcken, tandsten och plack från ytan av tanden. En dental plocka som hjälper tandläkaren rensa ut hinder bildas mellan tänderna används också. En polermaskin är ett roterande Dorn som slätar tanden utan att skada tandkött (tandköttet) och slemhinnor i munnen. Dentala speglar reflektera bilderna i en vinkel så att tandläkaren kan inspektera för hål i tänderna eller infektion runt tandköttskanten.

Städmetod

Hur rengör tandläkare tänder?


En dental rengöring tar bort plack och tandsten från tänderna för att undvika karies och gingivit plus det upprätthåller god munhygien. Tandläkaren börjar först med Tand skalning med en parodontala scaler där fläckar från de omgivande ytorna och kronan, plack och dess biprodukter som tandsten tas bort. Nästa steg är tand polering som en gummi kopp eller pensel slätar ytan för att förhindra plack ansamlas igen. Debridering är bara nödvändigt om det finns ett extremt fall av vinsten eftersom denna process kräver ultraljud instrument att försvaga uppbyggnaden; borttagning av en parodontala scaler och Skrapningarna tvättas sedan bort med kemikalier som väteperoxid. Rutinmässiga kontroller hos tandläkaren få dessa dentala sjukdomar inte förstöra en persons leende.

Att undvika ytterligare komplikationerVar försiktig med kraftig eller felaktig borstning eller tandtråd som dessa kan skada tandkött. Dålig teknik som att använda en tandborste med vridna borst kan resultera i ömma eller blödande tandkött eller leda till tandköttsinflammation. Rådgöra med en tandläkare att upptäcka korrekta metoder för god munhygien om kvarstår problem. Schemalägg rutinmässiga kontroller och rengöringar två gånger om året för att undvika stora komplikationer till tänderna i framtiden.