mynewspapers.net

Hur rengör jag mina spridare på min F250?Smutsig eller igensatt spridare kan orsaka förödelse i bilens bränslesystem. Efter att bränslet dras från bränsletanken av bränslepumpen, passerar den genom bränslefilter. Filtret fångar de flesta föroreningar i bränslet. Efter att ha passerat genom bränslefilter, skickas antingen bränslet till insprutningspumpen eller direkt till spridarna. Eventuella föroreningar som passerat filtret kommer att bli inkom inom tips på spridarna. Rengöring av spridarna kan vara nödvändigt att hjälpa med bränsleekonomi och bevara motorn körs standarder.

Instruktioner

Rengöring av spridare

• Ta bort plast motorkåpan från motorn med en cross-skruvmejsel. Fortsätt att ta bort kabelnätet injektor med en 10 mm uttag.

• Ta bort ventilkåpan förarens sida genom att ta bort bultarna med en 13-mm uttag. När ventilen är tas bort, Ställ in den på sidan och upprepa för passagerar sidan ventilkåpan.

• Ta bort kabelnätet från spridarna genom klämma flikarna kontakten och försiktigt dra dem gratis. Efter alla kontakter tas bort, försiktigt lyfta valve cover packningen från motorn. Packningen är återanvändbara, så Ställ det åt sidan i ett rent område.

• Ta bort spridarna genom att lossa lägre injektorn bult med en 8-mm uttag. Dra upp på spridarna att ta bort dem från motorn.

• Placera sex spridarna i en hink med ren motorolja. Använd en stålborste ta bort kol uppbyggnaden på injektorn tips. Låt spridarna blöta i olja för upp till en timme.

• Ta bort spridarna från oljan och torka dem lätt bort med en ren trasa. Installera om spridarna genom att vända de tekniker som används i steg ett till fyra.