mynewspapers.net

Hur rengör jag insidan av en rostfri diskmaskin?

Hur rengör jag insidan av en rostfri diskmaskin?


Rostfri diskmaskin är ett sätt att framhäva utseendet på ditt kök. Många rostfri diskmaskin är också rostfritt stål på insidan snarare än plast. Den enkla processen att tvätta rätter är ofta allt som är nödvändigt att hålla diskmaskinen ren inuti. Det finns några saker du kan göra för att rengöra insidan av en rostfri diskmaskin om du börjar märka lukter eller se hårt vatten fläckar på insidan sidoväggarna.

Instruktioner

• Öppna diskmaskin dörren och ta bort båda maträtt rack så att du kan komma åt spray armarna. Lägre racket drar oftast rakt ut, medan övre diskhyllan kan ha ett klipp på framsidan av spåren som du måste ta bort för att dra ut racket.

• Kontrollera övre och nedre spray armarna ordentligt runt munstycke hålen. Fyll en liten behållare med vit vinäger, och doppa en tandpetare i vinäger. Sätt in ättika slutet av tandpetare i varje munstycke hål som har sediment bygga upp.

• Hitta filtret mat på botten av diskmaskinen nära den baksida väggen. Ta bort mat eller skräp som är på toppen av filtret. Filtret är en stor skärm som förhindrar mat och skräp kommer in i avloppet.

• Rengör dörren tätning med en fuktig trasa. Använd inte tvål på dörren tätning. Fukta en trasa i varmt vatten och gnugga dörren tätning till flytta någon film eller bygga upp.

• Placera maträtt rack tillbaka in i diskmaskinen. Fyll en 236 ml. glas med citronsaft och placera den på lägre diskhyllan. Fyll rengöringsmedel koppen med diskmedel och Stäng luckan till diskmaskinen. Köra diskmaskinen genom en regelbunden cykel att bli av hårt vatten fläckar och fräscha upp diskmaskinen.