mynewspapers.net

Hur rengör jag fett från trä köksskåp?

Hur rengör jag fett från trä köksskåp?


Köksskåp är främsta kandidaterna för greasiness. Trä skåp ännu mer så, eftersom vanligtvis de har gjutning eller detaljer, som ger skrymslen och vrår för fett bygga upp. Medan fett rengöring kan visa sig problematiskt på oavslutade trä skåp, är mest trä köksluckor lack-färdig eller lackerade med polyuretan. Städa upp fett på dessa ytor är enkel.

Instruktioner

• Torka över alla skåp med en mjuk trasa eller pappershandduk. Detta tar bort överflödigt fett och damm på ytan. I de flesta fall måste en torr ren som detta tar bort flesta av fett och bara fet film bort med vatten och diskmedel.

• Blanda en lösning av varmt vatten och milt rengöringsmedel. Använd en nylon tvättare eller svamp att applicera rengöringsmedel blandningen till fet skåp och skrubba med korn av trä. Inte skrubba för hårt---fett kommer att lossna utan hård skrubbning och du inte vill skada ytskiktet.

• Ren i sprickor i gjutning eller dekoration med tandborsten. För beständiga greasiness och rengöring skåp hårdvara, blanda en pasta av bakpulver och citronsaft eller vinäger. Applicera detta med tandborsten på handtag, gångjärn eller mycket fet fläckar.

• Skölj skåp med ren varmt vatten och kontrollera att fettet är borta genom att köra ett rent, torrt finger över ytan. Om inte, återanvända mer tvål och vatten och tvätta igen. Torka i skåpen omedelbart med en ren mjuk trasa eller pappershandduk. Lämnar vatten sitter på någon trä yta kan skada ytskiktet.