mynewspapers.net

Hur rengör du apelsinjuice fläckar av en vit matta?

Hur rengör du apelsinjuice fläckar av en vit matta?


Apelsinjuice spilt på din vita matta orsakar en klibbig tannin fläck. Citrus fläckborttagning kräver rätt rengöring leveranser och tekniker som vissa tannin fläckar reagerar negativt. Även kommersiella produkter finns att ta bort apelsinjuice fläckar från mattan, kan du använda husgeråd att effektivt eliminera den kladdiga rester och orange fläck från din vita matta.

Instruktioner

• Ta bort den vita mattan apelsinjuice massa med en sked. Kasta massa i en papperskorg väska eller sopor bortskaffande.

• Blanda 1 msk flytande handdiskmedel i en skål med 2 dl varmt vatten. Rör om med din sked att skapa såpvatten.

• Mätta en ren trasa med rengöringsmedel lösning. Blot på juice-färgade vita mattan börjar på omkretsen av fläcken och arbetar mot centrum. Växelvis blot fläcken med tvållösning, sedan med en torr trasa tills du har tagit bort så mycket av apelsinjuice fläcken som möjligt.

• Kombinera 1 msk av ammoniak med 2 koppar varmt vatten i en skål. Blöt en trasa med ammoniaklösning och blot på resten av apelsinjuice fläcken på vita mattan. Fortsätta att blot, tillämpa mer ammoniaklösning som behövs, tills fläcken är borta.

• Skölj mattan genom att badda det med en ren trasa fuktad med vatten. Tryck torra dukar i mattan att veken upp fukt från borttagningen av fläcken, sedan låt mattan till luft lufttorka.