mynewspapers.net

Hur platsen värdefulla Murano glas askkoppar

Hur platsen värdefulla Murano glas askkoppar


Ön Murano på den venetianska lagunen har varit känt för sin höga kvalitet, vackra glas sedan 1291. Glasblåsare deporterades från början till ön eftersom deras workshops var brandrisker till staden Venedig. När glasblåsare inrättat butik på ön blev de kända i hela Europa för sitt hantverk. Du kan fortfarande besöka Murano och titta på glasblåsare på jobbet. De producerar färgglada smycken och prydnadsföremål för turister och samlare att ta hem. Murano glas askkoppar är mycket uppskattad av samlare. Du kan hitta om din är värdefull genom att markera i kataloger eller att få det bedömas.

Instruktioner

• Kontrollera din askkopp för varumärket Vetro Artistico Murano. Detta märke grundades av Veneto Regional lag nr 70 den 23 December 1994. Alla verkliga Murano glasföremål gjorda per denna dag bär detta märke. Märket garanterar att din askkopp är riktiga Muranoglas.

• Kontrollera märket på din askfat mot listan över 45 Murano parallaktiska kan du hitta på webbplatsen Vetro Artistico Murano. Alla äkta Murano parallaktiska listas av denna association. De flesta av dessa parallaktiska är familjeföretag som har producerat glas i år, i vissa fall århundraden.

• Ta ut vissa kataloger från ditt lokala bibliotek och lära dig allt du kan om Murano-glas. Muranoglas från 1970-talet ser mycket annorlunda från Muranoglas från 1870-talet. Försök att få en uppfattning om när du tror att din askkopp producerades genom att jämföra det exempel i katalogerna. Du kommer inte hitta en identisk matchning, men du bör kunna hitta liknande former och mönster.

• Ta en titt på eBay. Det är inte lämpligt för en nybörjare samlare att försöka köpa Muranoglas online. Det finns alltför många förfalskningar till salu och när du ska köpa online du ens få inte möjlighet att hålla glaset eller inspektera det i person. Du måste lita helt på fotografier. Du kan jämföra askkoppen du har koll på liknande exempel till salu i online-auktioner, men. Försök att hitta askkoppar med liknande storlek och form, med samma mängd med uppgifter som din har. Även om den du hittar på nätet är en bluff, bör det ge dig en uppfattning om vad säljaren tycker en verklig kunde sälja för.

• Tar askkoppen en antikhandlare och har är bedömas. Återförsäljaren kommer inte att kunna göra bedömningen själv, men hon kommer att kunna rekommendera någon kvalificerad. Det enda sättet för dig att veta säkert om din askkopp är en riktig, värdefulla Murano glas askkopp är att få det professionellt bedömas. Din bedömning kommer att kosta dig en liten bit av pengar, men det kommer vara värt det att veta exakt hur mycket askkoppen är värt. Oroa dig inte om att betala för bedömningen om din askkopp är värdelös; mest välrenommerade trädgårdsanläggare kommer att berätta omedelbart om de erkänner en falsk och det är inte värt bedömning.