mynewspapers.net

Hur platsen en falsk antik fiol

Hur platsen en falsk antik fiol


Antikviteter avses föremål som är minst 100 år gammal. En fiol som är 100 år gammal är en antik, medan violiner i förra århundradet är antingen nyligen tillverkad eller vintage instrument. Falska antika violiner kan vara svårt att upptäcka, så vissa bedragare försöker sälja nyligen gjort sådana som antikviteter. Identifiera en falsk är avgörande om du vill undvika att betala ett högt pris för en ödmjuk replik.

Instruktioner

• Leta efter tecken på åldrande. Antika violiner har märkbara tecken på åldrande i trä. Även en - välskött fiol har märken och andra tecken på slitage efter århundraden av användning. Leta även små tecken på åldrande, till exempel trä missfärgning eller finger märken från användning.

• Studie antika violiner. Lär dig om de speciella detaljerna för särskilda violiner. Tänk på att vissa äldre antika violiner kommer att ha lite olika modeller än nyare violiner, som hjälper att erkänna äktheten.

• Läs etiketten. Enligt Michael Hogben, antika specialist och auktionisten, är etiketter som är tydligt markerade som "efter" eller "i stil med" en tydlig indikation på repliker snarare än verkliga antikviteter.

• Noggrant undersöka etiketten. Etiketten av en antik visar slitage och åldrande som resten av fiolen. Titta även för handskrivna etiketter. En maskinskriven etikett är en tydlig indikation på att violin är en kopia, inte en antik.

• Titta på bågen. Kvalitet antika violiner såldes med kvalitet bågar. Bågen är ofta lika bra en indikation på den violin värde som fiol själv. Kom ihåg dock att ägarna ibland ändrar fören under hundratals år, så en stor antik rosett kan kopplas ihop med en fabrik fiol.