mynewspapers.net

Hur plantera Yoshino körsbär träd

Hur plantera Yoshino körsbär träd


Yoshino körsbär träd är den primära sorten ges till Förenta staterna av Japan 1912--det var 1.800 av denna sort och en annan 1,220 av ungefär ett dussin andra sorter som donerats av Japan för ett Washington D.C försköning projekt. Blommande körsbär har blivit ett kännetecken för Washington på våren och förbli en av de mest populära av våra blommande körsbär. Hardy mellan USDA Plant härdighet zoner 5 till 8, Yoshino körsbär träd är enkla att plantera och underhålla.

Instruktioner

• Leta upp en väldränerad, solig plats för ditt träd. Gräva ett hål dubbelt så bred och något mindre djup än jordklumpen för ditt träd. Det önskade resultatet blir toppen av jordklumpen vara 1 tum ovanför den omgivande marken i sin slutliga ståndpunkt.

• Grov sidorna av hålet med en plockning eller din spade. Detta gör det lättare för nya rötter att tränga in omge smutsar.

• Om ditt träd är i en behållare, ta bort den. Cirklande kransar av rötter bör vara skivad genom i ett antal platser: dessa rötter kommer inte enkelt sprida ut, och det är bättre att främja nya, raka tillväxt.

• Om ditt träd är i plastfolie, klippa wrap bort. Undersöka rötterna, sprida lös rötter brett och putsning några långa sådana. Om ditt träd är säckväv-inslaget, skära bort strängen eller tråd håller säckväv. Du kan plantera trädet med de öppnade säckväv fortfarande inslagning bollen, eller du fortsätta som med en plast-inslaget, rotklump, undersöka roten struktur och sprida lös rötter och putsning långa.

• Placera roten bollen i hålet med bålen upprätt. Se till att roten bollen sitter 1 tum ovanför den omgivande jorden. Fyll i om du är lite för låg, gräva ut lite mer om du är fortfarande för höga. Se till att alla transplantat scar är en full 2 inches högre än omgivande mark.

• Fyll hålet noga med lös jord, att se till att det finns inga luftfickor. Packa fast men inte kompakt jord. Om en insats behövs för att säkerställa planta förblir upprätt, Lägg det på denna tid, se till att det är ordentligt fast i den omgivande marken snarare än jordklumpen.

• Vatten djupt. Fortsätt att vattna den nya anläggningen minst en gång i veckan, mer ofta om det finns tecken på uttorkning, tills växten är etablerad.