mynewspapers.net

Hur påverkas teenage fäder av graviditeten?Med nästan 42 födslar per 1 000 tonåringar i 2006, enligt den 2006 demografi årsbok släppt av FN: S statistik Division, har USA en av de högsta tonåring graviditet bland industriländerna. Mycket av fokus är på teen mödrar, men tonåring fäder påverkas också.

Utbildning

Enligt den amerikanska kongressen av obstetriker och gynekologer är teen fäder mindre benägna att avsluta gymnasiet än sina barnlösa jämnåriga. Amy Williams, verkställande direktör för tonårsgraviditeter och föräldraskap projekt i San Francisco, säger i en 2005 tid tidningsartiklar att teen fäder ofta känner att de har att få ett jobb och hoppar av skolan att arbeta.

Resultat

Teen fäder tjänar mindre över tid än män som har barn i äldre ålder. Över tiden tjäna teen fäder 10-15 procent mindre per år än manliga tonåringar som väntar att få barn. enligt den nationella kampanjen för att förhindra tonåring graviditet.

Brott

Teen fäder är mer benägna att engagera med kriminalitet, inklusive alkohol och narkotikamissbruk och narkotikahandel. Deras ålder, kan tonåring fäder också åtalas för våldtäkt.

Ekonomiskt

Förutom tjänar mindre än män som vänta på att pappa barn, måste tonåring fäder betala underhållsbidrag tills barnet är 18. Trots detta krav, bara en av fem tonåring mödrar får barnet stöd enligt rapporten "Ungdomars graviditet och barnafödande i Kalifornien."

Bristen på program

Teen fäder står inför en brist på teen överordnade program syftar till att hjälpa dem. Ett projekt som samordnas av New Yorks Bank Street College of Education och som förekommer i Time magazine visade en hög träffsäkerhet i att förbättra faderns relation med barnet och mamma i slutet av programmet två år erbjuds till tonåring fäder.