mynewspapers.net

Hur påverkar socker vatten hur en planta växer?

Hur påverkar socker vatten hur en planta växer?


Alla vill ha sina fruktplantor att producera stora, saftiga frukter. Därför är ett trick som vissa trädgårdsmästare använda att erbjuda sina anläggningar enstaka socker vatten. Medan det har slagits fast att salt negativt påverkar tillväxten av växter genom att minska mängden tillgängligt vatten och i huvudsak uttorkande växten, har lite forskning gjorts om samma är sant av socker. Enligt forskning, socker i de korrekta belopp kommer att gynna din anläggning, men när det ges i stora mängder det skadar växter på samma sätt salt gör.

Vattenabsorption

En växtens rötter absorberar vatten och använda det bevattna för att transportera näringsämnen till resten av anläggningen. Några av dessa näringsämnen omvandlas till socker som bränsle plantans tillväxt. Sockret producerats inom växter kallas fruktos.

Bord socker

Bord socker är en kombination av två olika sockerarter, fruktos och glukos. Denna kombination är känd som sackaros. Medan bord socker innehåller fruktos, har det mekaniskt ändrats och koncentrerade, vilket gör det skiljer sig från ren fruktos bildas inuti anläggningar för energi.

Små mängder

Enligt Michigan State University, kan små mängder socker vatten till växterna vara till hjälp för att öka anläggningens totala tillväxten. Studenter har faktiskt visat att Bönan växter trivs när de får små mängder socker vatten. Enligt en studie gjort vid Connecticut State University, är socker bra, så länge det finns inte mer än 3 procent sockerhalt i vattnet till varje anläggning.

Stora mängder

Studier har också visat att stora mängder socker vatten är skadligt för växter. Höga halter av socker i marken producerar svampar och mögel och lockar insekter som kan vara skadliga för rotsystemet av anläggningen. Dessutom kan stora mängder socker vatten inte effektivt absorberas av rötterna, som liknar vad som händer med salt.