mynewspapers.net

Hur påverkar reklam människor?

Hur påverkar reklam människor?


Ett av kännetecknen för modern kapitalism, reklam hjälper bränsle ekonomin genom motiverande köpare och stödja säljare. Det används oftast i samband med andra PR-verktyg, som personlig försäljning, marknadsföring och PR, och ligger i hjärtat av marknadsföringsstrategi för de flesta konsumentvaror. Reklam påverkar människor genom utbildning, övertalning och tillförsikt. Det påverkar också shoppingupplevelse, genom att göra shopping enklare och bidrar till att dämpa av annonserade produkter.

Utbildning

Reklam är ett effektivt sätt att kommunicera information om produkter och tjänster till ett stort antal konsumenter på en gång. Denna information spelar en central roll i att utbilda människor om olika märken funktioner och finesser, som hur de fungerar, vad de kostar och där de kan köpas. Eftersom informationen i annonser kommer direkt från tillverkaren, är det mer sannolikt än begagnade rapporter vara verifierbar och tillförlitlig. Detta hjälper köpare göra val mest sannolikt att tillfredsställa sina behov och önskar.

Övertalning

Med hjälp av kreativa metoder såsom direkt varumärke jämförelser, kan reklam övertyga människor att en produkt kommer att vara bättre än en annan i att förbättra sina liv eller fördelar som de söker. Det kan ofta motivera dem att vidta omedelbara åtgärder, som försöker ett nytt varumärke, lösa in en kupong eller begära mer information. Genom att dra uppmärksamhet till olika användningsområden för en produkt uppmuntrar reklam också människor att köpa i större volym och/eller oftare än de annars skulle.

Tillförsikt

Innan en köpare är klar hennes köp, kan reklam hjälpa henne bekräfta att hon får vad hon vill. Även efter det att transaktionen har gjorts, spelar reklamen en roll genom att påminna en konsument varför hon spenderat sina pengar och lugna henne att hon gjort rätt val. Denna försäkran effekt av reklam är särskilt viktigt när produkten var mycket dyra eller valet var riskabelt. Med andra ord, hjälper det till att eliminera psykologiska obehag allmänt känd som "köparens ånger."

Förenkla Shopping

Genom att minska en konsuments behov att söka efter produkter eller butikerna det beståndet gör dem, reklam shopping enklare och mer tidseffektiv. Det hjälper till att eliminera onödigt risktagande och underlättar enklare beslutsfattande inköpsstället. Särskilt i trångt produktkategorier som mellanmål mat, TV-spel, tandkräm eller schampo, är konsumenterna starkt beroende av reklam för att sålla bort olämpliga alternativ och snabbt styra dem till de mest lovande varorna.

Dämpande priser

I många produktkategorier, som flygbolagen och bilar, stimulerar reklam direkt priskonkurrens. Mer allmänt, det minskar kostnader för marknadsföring och distribution över tiden genom att hålla människor informerade, motivera dem att köpa, och uppmuntra hög volym och upprepade inköp. Också, eftersom en enda annons kan samtidigt påverka miljontals konsumenter, är det mer kostnadseffektivt än personlig försäljning och andra skräddarsydda marknadsföring verktyg. Med tiden har hjälpa dessa kostnadsminskningar företag hålla ned priserna de debitera konsumenterna.