mynewspapers.net

Hur öppna lås med improviserade verktyg

Hur öppna lås med improviserade verktyg


Du kan möta utmaningen att öppna ett lås utan att ha professionella låssmed verktyg till hands. Enkla saker som plast pennor, säkerhetsnålar, hårnålar, hårklämmor och Gem kan komma till din räddning. Du kan använda dessa för att göra enkla spänningen skiftnycklar och plockar för att öppna enkelt lås. Små-pin tumbler och wafer lås hittade på skåp, i hänglås och i arkivskåp är särskilt mottagliga för att plockas.

Instruktioner

• En spänning skiftnyckel kan vara hederliga från pocket klipp av en filtpenna. Det första steget är att ta bort pocket klippet. Greppa pocket klippet som nära toppen som du kan och dra uppåt, rocking klippet från sida till sida. Med lite arbete, ska pocket klippet glida uppåt ur sin ficka.

• Del av pocket klippet som bifogas det pennan är böjd runt 180 grader till axeln av pocket klippet. Tag denna del så högt upp som du kan med en vass tång och böj det så det sticker ut från axeln på en 90-graders vinkel.

• Använd en fil som krävs för att fila ner en kant på utskjutande slutet av pocket klippet som du har böjt ut från den huvudsakliga axeln. Den utskjutande delen bör inte vara så omfattande att det tar för mycket av kilspår (keyhole). Inte heller ska det vara så smal att den roterar i kilspår. Du har nu en spänning skiftnyckel.

• Du kan göra en plocka ur ett objekt så enkelt som ett gem. Börja med en stel, obestruket papper klipp. Böj den inre loopen 180 grader från den yttre loopen att producera ett "S" formad konfiguration.

• Räta mindre slingan ut med vass tång. Se tråd så rak som möjligt, eftersom ett kilspår är smala och du vill plocka att röra sig fritt i den.

• Böj toppen av gemet uppåt i en vinkel. Börja böja på ett avstånd som är 1/4 - 1/2-tum större än längden på skaftet av nyckeln. Du behöver för att kunna nå den bakersta stift men vill inte göra det alltför länge, heller.

• Sätt i slutet av spänning skiftnyckel kilspår och Lägg vridmoment (svarvning kraft) att skiftnyckeln. Använd en lätt beröring här. För mycket vridmoment kommer att binda stiften.

• Sätt plocka i låset med uppåtvinklad slutet pekar uppåt (mot viktiga stiften i låsa). Tillämpa en uppåtriktad kraft att plocka och dra det snabbt ur låset, trycka in stiften av låsa i processen. Om du lyckas, blir det vridmoment som anbringas av spänning skiftnyckel låset som om det vore en nyckel. Om låset inte öppnas, upprepa steg 7, varierande vridmoment på spänning skiftnyckel, dra plocka ut mer eller mindre snabbt än innan och varierande den uppåtriktade kraft som plockningen till stift av låsa.