mynewspapers.net

Hur öppna ett skärp lås fönster

Hur öppna ett skärp lås fönster


Fönstret bågbredd arbete genom att flytta upp och ner på spåren. Windows låset genom att placera bågen in i fönsterkarmen, låsa den i ramen. Skjutfönster lock finns i singel-hängd och dubbel-hängde varianter och är oftast lätt att öppna. Men när temperatur eller fuktighet ändras, kan skärp bli fastnat och inte öppna. Wood skärp är särskilt problematiskt, eftersom trä expanderar och kontrakt, orsakar fönstret att bli fast i dess spår. Skärp kan också bli stickat eftersom de var målade stängt. Om fönster stomme och skärp blir skev på grund av huset lösa, kanske du måste ett nytt fönster.

Instruktioner

• Placera händerna i mitten av fönstret där toppen av bågen ligger. Detta görs vanligtvis av trä.

• Tryck uppåt med handflatorna på bågen som gratis längst ned i fönstret från fönsterbrädan. Tryck uppåt nog för att ge utrymme för en hand gled mellan fönsterbrädan och frigjorda skärp.

• Placera båda händerna under frigjorda skärp och driva upp fönstret.

• Om du tror fönstret målades stänga, Använd en vass mattkniv poäng spåret mellan ram och skärp. Om fönstret fortfarande inte öppnas, gå vidare till nästa steg.

• Kil bladet av en spackel mellan skärp och ramen. Knacka på slutet av kniven lätt med en hammare. Upprepa runt fönstret mellan båge och ram. Om fönstret fortfarande inte öppnas, gå vidare till nästa steg.

• Gå på utsidan av fönstret och kil noggrant en bända bar under tröskeln längs hörnet av fönstret. Tryck på avsluta av den bända bar med en hammare. Låg ett block av trä under den bända bar att undvika repor i fönsterkarmen och använda hävstång för att lyfta fönstret. Upprepa för längden på tröskeln.

• När fönstret är öppet, sand någon grov områden i spåret med böter-slippapper. Gnugga paraffin eller bivax på spåren att hjälpa fönstret från att klibba igen.