mynewspapers.net

Hur om en bärbar dator

Hur om en bärbar dator


En bärbar dator är inställd så det kan konfigureras med olika minne, säkerhet, hastighet och andra alternativ. Dessa olika konfigurationer kan vara nyckeln till hur datorn presterar. Datorns interna komponenter är inställt kan avgöra hur lång batteritiden varar och hur snabb datorn kör. Det kan vara en kompromiss mellan hastighet och batteri datorkraft. Det är viktigt att utvärdera dina behov innan du konfigurera om din bärbara dator.

Instruktioner

• Skapa ett start-up lösenord för din dator för att öka säkerheten. För att skapa ett lösenord, tryck på ström-knappen på den bärbara datorn att slå på, tryck på knappen "F2". Håller du ner "Alt"-tangenten samtidigt som du trycker på "P" för att bläddra igenom BIOS sidorna. Leta upp sidan "System Security". Justera värdet med höger och vänster piltangent. Ändra det primära lösenordet "Aktiverad." Skriv in ett nytt lösenord och tryck på "Esc" knappen för att lämna sidan och bekräfta lösenordet.

• Konfigurera laptop hastigheten. Öka datorns hastighet genom att uppgradera RAM-minnet. Ersätta 512 skulle RAM med 1GB öka datorns hastighet med 10 procent och att förlora bara ca 6 minuter maximal batterikraft.

• Uppgradera laptop datorns hastighet ännu mer genom att använda en high-end hårddisk. Detta kan minska din dators batteritid igen men kan vara nödvändigt om du vill ha en snabbare dator. En high-end hårddisk är lämpligt om du använder avancerade program som kräver hög datorhastighet.

• Installera en 2.13 G Hz Pentium M processorn (CPU) om du regelbundet arbetar med multimedia. Detta är en high-end processor för avancerade program.