mynewspapers.net

Hur öka melanin i huden

Hur öka melanin i huden


Melanin är ett pigment som ger människor deras hudfärg. Regionen en person bosatt i spelar en roll i hur mycket melanin produceras. Enligt Palomar College, det finns två typer av pigment producerad: pheomelanin och eumelanin. Pheomelanin är gul till röd färg och eumelanin är mörkbrun till svart färgade. Personer med ljus hy toner framställs vanligen mer pheomelanin, medan mörkare hudfärg människor producera eumelanin. University of Maryland fortsätter med för att säga att det finns för närvarande inga botemedel för sjukdomar hud pigment, men det finns sätt att öka melaninproduktionen av i små mängder.

Instruktioner

• Tillbringa lite tid i solen. University of Maryland nämner att solljus är vad som ger pigmentering till hud, färg och Iris. Spendera tid i solljus kommer att orsaka din kropp att öka produktionen av melanin eftersom melanin är kroppens försvar mot UV-strålar. Santa Monica College konstaterar att ökad pigmentering kan observeras hos personer efter endast fem till tio minuters exponering för middagssolen.

• Besök ett solarium. Solarier ger exponering till samma UV strålar som solljus. Palomar kollegiet konstaterar att kvinnor i genomsnitt producerar tre-fyra procent mindre melanin än män. Dessa resultat var för varje region i världen. En teori för detta är att kvinnor har en högre behöver för kalcium under deras reproduktiva år.

• Hormoner spelar en roll. Santa Monica College ger råd att graviditet kan spela en roll i huden hyperpigmentering. Andra hormonella förändringar kan också spela en roll i melaninproduktionen. Alla tillstånd som kan orsaka hormonnivåer att stiga eller sjunka drastiskt kan orsaka hud hyperpigmentering.