mynewspapers.net

Hur öka ferritin i kosten

Hur öka ferritin i kosten


Järn kan blodet att transportera syre, och ferritin är det protein som lagrar detta järn. Järn i blodet binds till syremolekyler, och som järn-rika blod färdas genom kroppen, det insättningar syre till cellerna. Nivån på ferritin i blodet visar mängden järn lagras i kroppen. Järnbrist leder till anemi, ett medicinskt tillstånd som resulterar i en dålig nivå av friska röda blodkroppar. För att öka ferritin, måste du öka ditt intag av järn. Ju mer järn i blodet, desto mer din kropp producerar proteinet ferritin för att lagra den.

Instruktioner

• Lägga mer köttprotein till din diet. Växtprodukter generellt är dåliga källor av järn, och den viktigaste järn komponenten absorberas av tarmen är i kött. Rött kött, skaldjur och ägg är bra källor av järn, som hjälper dig att öka din ferritin nivåer.

• Inkludera järn-rika grönsaker i måltider, som spenat och grönkål. Öka lummiga grönsaker i din kost kommer att öka mängden järn du äter.

• Ät bakade produkter och pasta som innehåller järn-berikat mjöl för att öka din ferritin nivåer. Många mjöl produkter inkluderar extra järn och vitaminer. Kolla etiketter, och leta efter berikat mjöl.

• Förbereda snacks som innehåller nötter och torkad frukt som russin och aprikoser. Nötter är rika på järn och fyller. Detta gör dem ett utmärkt alternativ för mellanmål mat orkar man mellan måltiderna.

• Öka C-vitamin i kosten genom att lägga till färsk frukt, meloner, jordgubbar och Kiwi. C-vitamin ökar kroppens upptaget av järn.

• Lägg bönorna i klassiska familj favoriter att öka protein och, således, ferritin nivåer. Koka recept, sådan lasagne, med konserverade bönor som kidneybönor till receptet. Din familj kanske inte ens märker tillägg, och du har ökat järnet i maten.

• Ta ett tillägg om råd av din läkare. Kroppen behöver järn att hålla sig frisk, men för mycket är inte bra heller. Inkludera en järn komplettera endast om din läkare rekommenderar den.