mynewspapers.net

Hur ofta kan jag använda brasilianska uträtning?

Hur ofta kan jag använda brasilianska uträtning?


Brasilianska hår uträtning är en process som förmedlar keratin i hårets nagelband, lämnar den jämn och rak. Efter flera behandlingar, kan håret bli mindre frissigt, mindre lockigt och kräver mycket mindre underhåll. Det finns vissa risker, emellertid, eftersom många keratin behandlingar också innehåller formaldehyd och andra liknande kemikalier som inte är friska eller bra för ditt hår. Av denna anledning bör en brasiliansk uträtning inte en regelbunden del av din hår rutin.

Processen

Under en brasilianska keratin behandling, en keratin formel appliceras i håret och smält till den hår nagelbanden med en 450-graders platt järn. Detta fungerar genom att jämna ut nagelbanden av håret, som burrigt hår orsakas av nagelband som har blivit Upplyft. Resultaten av uträtning behandling är tillfälliga, vanligtvis varar ungefär tre månader på hår som har varit tidigare kemiskt behandlade och mindre på hår som inte har behandlats med kemikalier.

Farorna

Användning av formaldehyd i keratin formler på håret har väckt farhågor för vissa. Om den faktiska mängden formaldehyd i formeln är relativt liten, när det varma strykjärnet placeras på håret, formaldehyd förgasas och rök kan inandas av både stylist och klienten. Formaldehyd inandning kan orsaka sveda i ögon, näsa, och halsen, illamående och irritation i huden och lungorna. På grund av denna risk, kontrollera att salongen har bra ventilation och be stylist hur mycket formaldehyd är närvarande i formeln keratin.

Underhåll

De första tre till fyra dagarna efter en brasiliansk uträtning är avgörande för bevarandet av den nyligen rätade hår. Håret måste inte tvättas eller bli blöt och det måste inte vara bunden eller klippt tillbaka. Överdriven svettning måste undvikas. Om håret blir våt eller tilltrasslad i denna inledande period, måste det blåsa torkas och platta strukna för att vara resmoothed. Stylist kan rekommendera särskilda schampon, balsam och andra produkter att använda, som vissa ingredienser kan uppmuntra rätade hår att krypa tillbaka upp. Eftersom behandlingen så småningom tvätta ut, är det bäst att tvätta hår mindre ofta än vanligt.

Hur ofta kan det göras?

Bortsett från oron för formaldehyd och andra kemikalier i keratin uträtning behandling, bör en brasiliansk uträtning endast göras när den initiala behandlingen har tvättas ut. Detta är eftersom keratin formeln att återställas till hela huvudet snarare än bara håret som har ökat i sedan den ursprungliga uträtning. Vissa stylister rekommendera att behandlingen kan göras så snart som fyra till sex veckor efter den ursprungliga uträtning.