mynewspapers.net

Hur ofta bör man ersätta en motorcykel hjälm?

Hur ofta bör man ersätta en motorcykel hjälm?


Hjälmar är en viktig säkerhet element när man rider på någon typ av motorcykel. De har visat sig hjälpa till att rädda liv i den olyckliga situationen av en kollision eller annan typ av olycka. Hjälmar inblandade i olyckor bör bytas omedelbart, men hur är de som inte är? Experter föreslår ersätter motorcykel hjälmar även när de inte har varit i en olycka, för olika, viktiga skäl.

Tidsram

Byt ut hjälmar som har någon form av märkbar skador omedelbart. Sprickor och chips kan indikera nedsatt strukturell integritet och kan leda till allvarliga skador om bärs under en olycka. Byt ut hjälmar utan synliga skador var två till fyra år, enligt motorcykel Safety Foundation.

Inte-så-mild åldrande

Hjälmar är gjorda av material som långsamt försämras över tid. Detta material börjar att bryta ner genom användning, värme och kyla. Hakan remmar börjar striden med konstant användning, vilket gör dem mer mottagliga för brott. Lim, hartser och material som används när hjälmen byggdes också börjar att bryta ner, lägga till mer obehag och mindre skyddande egenskaper. Om en hjälm blir lös, försök inte att ersätta stoppning. Köpa en ny istället.

Att upprätthålla en hjälm

För att säkerställa din hjälm behov ersätter endast efter dess maximala livslängd, ta hand för att bibehålla den. Aldrig släppa en hjälm och, om du av misstag gör, se till att inspektera det helt efter tecken på spiderweb sprickor och chips. Hjälmar kan oftast ställas inför en tillverkare för inspektion och, ibland, reparera. Dra nytta av denna tjänst om möjligt. Dessutom, se till att hålla insidan av hjälmen ren. Svett och värme från ditt huvud börjar att bryta ner invändig beklädnad och skum och göra hjälmen lös på huvudet, så rengör den efter varje användning rekommenderas.