mynewspapers.net

Hur nära luckor i tänder

Hur nära luckor i tänder


Luckor i tänder inträffar vanligen under olika stadier av utveckling. Enligt Colgate.com är luckor vanliga när permanenta tänder precis har börjat växa i. Dessa brister nära ofta korrekt utan att ingripa. Men i andra fall ortodontiska behandlingar finns att stänga dem.

Instruktioner

• Boka en tid med en ortodontist. En ortodontist är en tandläkare som behandlar tandproblem som diastema eller mellanrum mellan tänderna. Du får ett inledande samråd och utvärdering för att bestämma den bästa behandlingen för ditt tillstånd.

• Har röntgen och visningar av dina tänder gjorde. Ortodontist erhåller röntgen och skapa formar av tänderna bättre vy på insidan av munnen och göra en mer detaljerad undersökning.

• Välj ett behandlingsalternativ. Luckor i tänderna kan stängas med hängslen, faner, limning eller gap band. Även om du har det slutliga valet av den bästa behandlingen för dig, bör du överväga andra faktorer. Ditt ansiktsuttryck och skelett struktur, ålder och dental historia också spela en roll.

• Följa underhållsinstruktioner. Mest kosmetisk tandvård behandlingar kräver underhåll för att få önskat resultat. Till exempel hängslen kräver skärpningen och sammansatta limning kräver speciell rengöring för att förhindra skador och färgning.