mynewspapers.net

Hur mycket vatten behöver unga mangoträd?

Hur mycket vatten behöver unga mangoträd?


Native till Burma och östra Indien, mango tree eller Mangifera indica, behöver mycket miljö dämpning i dess första få månaden av liv efter transplantation. Förutom tropiska temperaturer behöver mangoträd adekvat hydrering.

Vattning cykel

Enligt webbplatsen Texas A & M AgriLife bör unga mangoträd vattnas två till tre gånger för den första veckan efter transplantation, men endast en eller två gånger i veckan för de kommande fyra till sex månaderna. Trädet blir äldre, är vattnas en gång i veckan under somrarna tillräckligt.

Metod

Unga mangoträd bör vattnas med en ring-metod under sina första fyra till sex månaderna i livet efter transplantation. För att bygga i vatten ringen, helt enkelt bygga en marken barriär runt trädet som är flera inches i höjd, och endast något högre än transplantation hålet. Nästa, fylla bassängen med vatten, lägga till mer mark omkrets som behövs. När det är dags att vattna växten igen, fylla med handfatet igen. Vatten ringen kommer att urholka i fyra till sex månader.

Dränering

Mangoträd bör planteras i jord som är väldränerad och ger gott om utrymme för fukt. Dock undvika övervattning, eftersom detta kan leda till svampsjukdomar såsom anthracnose, en av de vanligaste problemen för mangoträdet.