mynewspapers.net

Hur mycket vatten behöver en Stephanotis växt?Stephanotis är en doftande blomning vinstock som kan växa upp till 15 fot när den placeras under ideala förhållanden. Det är också känt som Madagaskar jasmine även om det inte är en sann jasmin.

Grundläggande vattning

Medan en stephanotis växt får odlas inomhus, producerar det inte så många blommor som när den odlas utomhus på en spaljé eller gate. Stephanotis vinstockar föredrar en måttlig mängd fukt ska kunna växa och producera den största mängden blommor. Daglig vattning kan krävas för varmare klimat.

Vinter vård

Under vintermånaderna minskas vattenkanna. Om en stephanotis anläggning ligger i ett kallare klimat, kan det föras inomhus under förutsättning att den har ljusa, indirekt ljus eller det kan placeras i ett växthus tills tidigt på våren. Räkna med blommor blomma början i början av sommaren.

Funktioner

Stephanotis blommorna är små, vita rörformiga blommor oftast ca 1 till 2 inches lång, och de blommar i sprejer. Blommorna är mest känd för sin lätta jasmine doft och vaxliknande konsistens.