mynewspapers.net

Hur mycket vatten behöver den sparris Fern?

Hur mycket vatten behöver den sparris Fern?


Sparris ormbunkar är tropiska växter med en delikat, luftigt utseende. En sort är upprätt, som liknar ätbara sparris. Andra vanliga sorter har övergripande fronds som kaskad från en hängande korg, växer upp till 3 fot lång. Inte riktigt ormbunkar, dessa växter kräver inte så mycket vatten som ormbunkar gör.

Ljus

Ge en sparris fern starkt ljus men inte direkt sol. Placera den i en åt öster fönster eller omkring 2 fot från ett väst - eller söderläge fönster. Ge tillräckligt med ljus eller växtens blad blir blek och släpp. Anläggningens sap och små Taggar är en hudirriterande och bladen och bären är toxisk till sällskapsdjur.

Vatten

Låt sparris fern torka ut mellan vattningarna. Placera den i en diskho eller badkar och hälla vatten över det att blöta det väl. Låt det rinna, och rehang den. Gula blad visar alltför frekvent vattning. Brun tips tyder på bristande fuktighet eller för mycket gödsel. Dimma växten med en sprayflaska varje dag på vintern, när bostäder är torraste.

Gödselmedel

Gödsla med vattenlösliga krukväxt gödselmedel en gång i månaden. Blanda gödselmedel på bara halv-styrka eller kvartal-styrka.

Utomhus

Sparris fern kan vara en invasiva ogräs i varma klimat, där det är en perenn. Det sprider sig lätt och kräver lite vatten väl fastställts. I en altan eller uteplats pott, men gör det en härlig brytning. Växa i ljusa nyans, inte solen.