mynewspapers.net

Hur mycket tyg behöver jag för att åter täcka soffan kuddar?

Hur mycket tyg behöver jag för att åter täcka soffan kuddar?


Beräkning av tyg behöver du för att åter täcka möbler dynor kan verka komplicerat om du inte har försökt ett så stort projekt innan. Men när du bryta projektet ner, blir det lättare att förstå hur mycket tyg du behöver för varje typ av kudde. De viktigaste frågor som påverkar mängden tyg är mönstret upprepar och bredden på tyget du väljer.

Upprepar

En upprepning är en term som används beskrivs hur mönstren trycks på tyg. Upprepning är distansera av det unika mönstret innan samma bild trycks igen. Varje typ av tyg mönster kommer att ha en annan upprepning. När du gör kuddar från ett upprepande mönster typ av tyg, måste mönstret anpassas så att mönstren går åt samma håll, och rada upp över soffan när kuddarna är sydda. Detta kräver mer tyg.

Tyg bredder

Den andra viktiga faktorn att beakta vid beräkning av tyg för soffa kuddar är bredden på tyget du väljer. De flesta tyg miniräknare för stoppning basera sina beräkningar på 54-tums-wide tyger. Tyger större och mindre än 54 inches kan kräva mer eller mindre tyg, eller du kan ha ytterligare sömmar eller mer avfall.

Storleken på dynorna

Det tredje är den faktiska storleken på dynorna. Större kuddar kräver vanligtvis mer tyg och mindre kudde lite mindre. Men i vissa fall på repeat eller tyg bredden kommer att göra sådana skillnader ganska små. Mycket viktigt är att du köper alla tyget du behöver från samma bult på samma gång. Detta är eftersom tyg dye massor varierar, och även om ett tyg är identiska, det kan se lite annorlunda ut om det framställts vid en annan tidpunkt.

Stoppning miniräknare

Leta upp en klädsel kalkylator för soffa kuddar. Dessa räknare finns tillgängliga online, och de är lätta att använda. De flesta kuddar utvärderas av tjockleken på dynan. Typiska små fyrkantiga kuddar som är 2 inches tjock genomsnitt 1.3-1.8 gårdar av tyg per kudde. 6-inch-thick boxed dynor varierar från 1,5 till 2 gårdar av tyg per kudde. Som ni kan se, är variationen av tyg som krävs inte stor.