mynewspapers.net

Hur mycket tjänar boken illustratörer?

Hur mycket tjänar boken illustratörer?


En konstnär som gör en levande att skapa illustrationer för böcker tjänar en lön som är beroende av vilken typ av böcker hon illustrerar och huruvida hon är anställd av ett förlag eller arbetar som frilansande illustratör, och om hon är på lön eller arbetar på grundval av avtal till avtal.

Genomsnittlig lön

Konstnärer i "Fine Arts" sektorn tjänar en genomsnittlig årslön för £37,310 eller £17,9 en timme enligt Bureau för Labor Statistics (BLS). Detta genomsnitt omfattar illustratörer i tidning, tidskrift, bok och katalog publicering industri.

Läge

Resultat för boken illustratörer varierar över hela USA. De fem högsta utbetalande staterna för illustratörer i bokbranschen är Delaware, Kalifornien, Connecticut, Michigan och Indiana, som har en årlig genomsnittlig lön som varierar mellan £39,650 och £86,632 årligen. De högsta utbetalande storstadsområdena är Wilmington, Detroit, San Jose, San Francisco och Los Angeles, som sträcker sig mellan £47,326 och £89,537.

Bilderböcker

Mest heltid boken illustratörer att fungera i barnens förlagsbranschen, som bilderböcker är det mest lukrativa mediet för illustratörer. Enligt samhället av barnens bok författare och illustratörer är det för ett förlag kommer att ge till författaren och illustratören av en bilderbok vanligtvis mellan £5,200 och £7,800. Medan de delar detta förskott, ges illustratören ofta en högre procentsats. Dessutom får både illustratören och författaren vardera 3,5 till 6 procent av royalties.

Erfarenhet

Som med alla karriär, kommer att mängden erfarenhet en bok illustrator har leda till en ökning av vinsten. På grund av deras arbete, detta är både på grund av senioritet illustratörer har med tidigare klienter som en bekräftelse att illustratören har förbättrat sitt hantverk. Enligt PayScale tjänar illustratör med mindre än ett år av erfarenhet mellan £6.50 och £13.30 per timme, medan fem till nio års erfarenhet tjänar mellan £10.30 och £23,8 varje timme. En illustratör med över tjugo års erfarenhet kan tjäna ett timpris för mellan £22,3 och £53,4.