mynewspapers.net

Hur mycket ska jag vara flaskuppfödning ett lamm?

Hur mycket ska jag vara flaskuppfödning ett lamm?


När en mor får dör eller förkastar sin unga, eller om ett lamm är för svag att sjuksköterska, blir det nödvändigt att flaskan foder. Denna uppgift kräver en omfattande tid engagemang för åtminstone den första månaden av den Lambs liv. Mängden mat beror på vikten av Lammet.

De första 24 timmarna

Ett nyfött lamm behöver råmjölk från modern. Råmjölk är ett ämne som utsöndras av spenen som innehåller viktiga immunitet öka agenter. Utan den, den Lambs immunsystem kan inte kämpa mot bakterier och virus närvarande på gården. Nyfödda lamm kan bli sjuka och eventuellt dör. Mjölk mamma och frysa överskott råmjölk. Lammet behöver 20cc av råmjölk varannan timme under de första 24 timmarna. Om mamman dör under förlossningen, Använd fryst råmjölk från en tidigare födelse eller ko råmjölk. Det finns ingen syntetisk eller råmjölk ersättning. Om ingen råmjölk är tillgänglig, Använd sedan mjölkersättningen.

Nästa 48 timmar

Efter de första 24 timmarna, nyfödda lammen behöver en blandning av råmjölk och mjölk ersättare. Detta säkerställer att det blir inte bara immunitet stöd den behöver, utan också näring. Blanda om 20cc av råmjölk med mjölkersättningen. Lammet behöver ca 15-20 procent av sin kroppsvikt i mjölk per dag. Foder lamm var två till tre timmar.

Fullständig mjölkersättningen

Efter 72 timmar, lammet inte längre behöver råmjölk men kan livnär sig på mjölkersättningen, att upprätthålla de 15-20 procentna av sin vikt i ersättare per dag. Använda en 354ml läsk flaska försedd med en nippel för att administrera maten. Förvara locket för att kyla oanvända mjölk. Väger lammet varje par dagar och justera mängden mjölkersättningen att hålla jämna steg med det växande Lammet.

Heltid regim

Under hela den tid flaskuppfödning, lammet kräver 15 till 20 procent mjölkersättningen, men beloppet ändringarna som lammet växer. Matning börjar varje två till tre timmar, men blir mer fördelade som lamm åldrar. När Lammet är avvanda, ska han bara matas varje 12 timmar. Istället för att sprida ut 15 till 20 procent över flera utfodringar, använda två utfodringar.