mynewspapers.net

Hur mycket Q10 bör man ta?

Hur mycket Q10 bör man ta?


Coenzym Q10 (CoQ10) är en vitamin-liknande ämne som är fettlösliga och finns i alla celler i kroppen. Det fungerar i tandem med flera viktiga enzym-relaterade steg när energi produceras. Q10 har hyllats som ett viktigt komplement till hjärtat och allmänna hälsa, men något tillskott bör godkännas av en läkare.

Studerade effekterna av Q10

Viktigaste användningen för Q10 tillskott kan vara hos patienter som har brist på naturliga nivåer av coenzymen. När en person har en metabolic oordningen, mitokondriella problem, inte tillräckligt Q10 i, och över användningen av Q10 genom kroppen, kan det finnas ett behov av att lägga till mer Q10 i tillägg form. Hypertoni har visats i preliminära studier leda till en liten minskning i blodtryck. En studie av 641 personer med hjärtsvikt visade att CoQ10 kraftigt minskat svårighetsgraden av hjärtat symtom och ledde till färre sjukhusvistelse. Q10 har testats på människor med Parkinsons sjukdom, och det visade en betydande förbättring av symtom och visuell funktion i en studie, och en minskning i funktionshinder jämfört med placebo. En typisk dos av Q10 är 30 till 90mg per dag i delade doser, men olika förhållanden kan leda till väldigt olika rekommendation av dessa doser. Medan de flesta prövningar använder 100 till 200mg, fann Parkinsons sjukdom rättegången att en dos av 1200mg var mest framgångsrika jämfört med 300 och 600 mg grupper. Om du är frisk och inte upplever symptom, men har åtagit sig att använda Q10, är en dos i regionen 30 till 90mg nog bäst för dig.

Hypotetiska effekter av Q10

Det finns många teoretiska användningsområden för Q10 som ännu inte har haft tillräckliga studier att stödja deras potentiella resultat. Coenzymen kan ha en effekt på både åldersrelaterad makuladegeneration och avtagande demens vid Alzheimers sjukdom. Q10 har kopplats till förbättra kronisk trötthet syndrome och motion prestanda. Cancer och HIV har också testats med Q10, men inte tillräckligt med stöd för indikering av en positiv effekt.

Q10 läkemedelsinteraktioner

Eftersom Q10 produceras naturligt i kroppen, genomföras dina nivåer av de mediciner som du tar. Som ett resultat, vara försiktig med din Q10 tillskott när du är på någon av följande läkemedel: ACE-hämmare, betablockerare, diuretika, kalciumantagonister, antikoagulantia, dopamin prestationshöjande droger och kolesterol att minska droger.