mynewspapers.net

Hur mycket pengar gör en barnpsykolog?

Hur mycket pengar gör en barnpsykolog?


En barnpsykolog är en utbildad professionell som behandlar och hjälper barn som upplever problem eller har diagnostiserats med en psykologisk störning. Syftet med denna ståndpunkt är att främja det friska utveckling och välbefinnande för barn. Blivande barn psykologer är oftast känslomässigt stabil, omtänksam, medkännande, personer som är utbildade för att Visa situationer från flera vinklar samtidigt.

Definition

Barn psykologer undersöka beteende och hos barn genom tonåren och behandla eventuella psykiska problem. Vissa av dessa problem kan vara ett resultat av ångest, skilsmässa, misshandel, psykiska övergrepp, grupptryck, narkotika-och alkoholanvändning och utvecklingsstörning eller förseningar. Dessa psykologer skapa åldersanpassad planer för behandling efter beaktande av alla frågor och de övervakar deras patienternas framsteg. Vissa metoder barn psykologer använder inkluderar musik, ritningar, lek och konsten att hjälpa barnet kommunicera och arbeta igenom problem. Barn psykologer kan också råda en hel familj att komma åt problemet.

Utbildning

Barn psykologer måste slutföra en fyra år grundutbildningsprogram grad och en master-utbildning som ett minimum för vissa positioner. De flesta öppningar för jobbet kräver en doktorsexamen i barnpsykologi. För att uppnå denna grad, vanligtvis för fem till sju år att slutföra forskning och kurser. Dessutom fylla barn psykologer ofta minst ett till två år av praktik och en eller flera postdoktorala stipendier i barnpsykologi. Från medlemsstat uppfyllas olika licenskraven som ofta inkluderar behovet av att passera en statlig undersökning.

Lön

Enligt lön Expert sjönk den genomsnittliga lönen för en barnpsykolog i tio större städer i USA mellan £39,395 (Nashville, TN) och £53,597 (Chicago, IL). Den median lön på dessa tio städer som också innehöll Houston, TX; Atlanta, GA; Dallas, TX; Phoenix, AZ; Charlotte, NC; Boston, MA; Indianapolis, IN och Orlando, FL var £44,673 per December 2010. Detta är något över den median lön på klinisk, rådgivning och skola psykologer i allmänhet, som var £41.691 i December 2008 enligt Bureau of Labor Statistics.

Framtidsutsikter

Den Bureau of Labor Statistics projekt som psykologi i allmänhet kommer att växa 12 procent under decenniet av 2008 till 2018, vilket är nära genomsnittet för samtliga yrken under den tiden. Denna tillväxt kommer att vara delvis ett resultat av en ökad medvetenhet om student psykiska beteendeproblem och funktionshinder och hur de påverkar lärande. För psykologer som arbetar på det industriella området, är prognoserna mycket högre på en ökning med 26 procent jämfört planerade årtiondet.