mynewspapers.net

Hur mycket mat för ett parti på 15 till 20 personer?

Hur mycket mat för ett parti på 15 till 20 personer?


Siffrorna är inte det enda att ha i åtanke när du matbeställning för en part. Inte alla part gäster är skapade lika. Om du bjuder en massa 20-åriga män, behöver du mycket mer mat än lugnt cocktailparty för äldre vänner. Om barn står för några av personalstyrkan, måste mindre mat och dryck totalt sett.

Aptitretare

Om du kastar ett cocktailparty där är den enda mat du som serverar aptitretare, tar sig tid för partiet hänsyn. På ett cocktailparty innehas under middagstid, planera på varje gäst äta mellan 15 och 20 aptitretare och beställa runt 300 aptitretare. Om festen hålls midafternoon eller du kommer att att servera en sittande middag också, plan på gäster äta fem eller sex stycken vardera, så ordning mellan 75 och 100 förrätter.

Förrätter

Om du planerar en sittande middag, starta genom att uppskatta hur mycket kött du behöver. Enligt den gamla Farmer's Almanac serverar 12½ pounds av kalkon eller kyckling 25, så omkring 4,54 kg bör tjäna din publik. Om du planerar en grill, köpa sju eller åtta pounds av hamburgare eller omkring fem pounds av varm korv att mata alla. Gör en sallad ur fyra huvuden av sallad och köpa sju till åtta pounds av potatis för smårätter.

Desserter

När dessert serveras, kan gästerna sakta ner och får full. För en skara på 15 till 20 personer är två kakor eller tre pajer tillräckligt. Om du som serverar enskilda cookies eller bakverk, planerar att varje gäst äta två eller tre och beställa omkring 40 till 50. På ett cocktailparty där gästerna inte kommer att äta en hel måltid, kanske de har en större aptit på efterrätt så köpa dubbelt så många efterrätter.

Drycker

Om du bjuder endast icke-drickande eller du kastar en lunch tid part, kommer att gäster uppskatta som erbjuds vin eller öl. För 15 till 20 vuxna, Epicurious rekommenderar köp av sju flaskor vitt vin, två flaskor rött vin och 50 burkar eller flaskor öl. Om du vill servera sprit också, köpa två flaskor vodka, gin och Rom. Köp fyra till sex tvålitersflaskor soda tillsammans med två eller tre flaskor med orange eller cranberry juice. Avsluta baren med cirka 6,8 kg is.