mynewspapers.net

Hur mycket måste jag lämna mellan mitt hus och fjäril buskar?Butterfly bush (Flenörtsväxter davidii) är en härlig landskapsarkitektur växt på rätt plats. Har en fontän form och ger produktiva stjälkar av färgglada blommor. Busken är bäst uppskattas när får ta sin naturliga form. Det är inte en kompakt planta som sitter prydligt bredvid ett hem foundation, men kräver gott om utrymme för full effekt.

Storlek

Fjäril buskar varierar i storlek, beroende på sort. Stora sorter, såsom "Attraktion," "Black Night," "Bicolor" och "Honungskaka," växa upp till 10 fot högt och 10 fot brett. Plantera dessa sorter minst 6 till 10 fot från grunden. Inte plantera dem där de kommer att förhindra fönster eller dörrar. Är den bästa platsen längs sidan av ett hus. Kompakt fjäril buskar kvar under 6 fot hög och 4 fot bred och inkluderar "Sommar skönhet," "Vit boll" och "Ellen's Blue." Plantera dessa sorter minst 4 fötter från huset. Alltid läsa växt etiketter för förväntade mogna storleken av en specifik anläggning, och placera den med tillräckligt med utrymme så mogna växten berör knappt huset.

Klimat

Fjäril buskar är härdiga mellan amerikanska avdelning av jordbruk växt härdighet zoner 5 och 9. I zon 5 och 6, kan växterna dör tillbaka till marken med vinter snö. Butterfly bush dyker upp på våren och växer kraftigt, men oftast förblir under 4 fot hög av 4 fot bred, som kräver mindre utrymme. I varma, fuktiga klimat, men anläggningen stannar semievergreen året runt och kan växa till 10 fot hög inom en säsong. I varma klimat, beskära fjäril bush tillbaka kraftigt under våren innan ny tillväxt dyker upp för att styra tillväxten, eller plantera det minst 10 fot från huset.

Odlingsförhållanden

Butterfly bush kräver full sol att producera friska blommor, så plantera den i ett läge som inte är skuggad av takfoten. Medan fjäril bush tål infertila jordar, krävs det bra dränering. Jorden runt ett hem foundation är ofta saknar matjord och kan komprimeras. Ändra det med kompost eller ersätta det för att säkerställa bra dränering innan plantering fjäril bush.

Säkerhet

Förutom fjärilar och kolibrier lockar fjäril bush honungsbin och humlor. Dessa insekter är välkomna komplement till trädgården eftersom de pollinerar blommor, grönsaker och fruktträd. Men blir de en olägenhet om butterfly bush är planterad alltför nära till hemmets transaktioner. Plantera fjäril bush borta från dörrar och fönster, och undvika att använda bekämpningsmedel på växter, som kommer att döda nyttiga insekter.