mynewspapers.net

Hur mycket kreditkortsföretagen avgift per transaktion till återförsäljare

Hur mycket kreditkortsföretagen avgift per transaktion till återförsäljare


Varje gång en kund använder ett kreditkort för att köpa något, återförsäljaren betalar en avgift. En inlösande bank gör laddningen eftersom det godtar betalning för återförsäljaren. Ett kreditkortsföretag som Mastercard är ett separat organ från en inlösande bank och fastställs av villkor och avgifter för transaktioner. Medverkan av förvärva banker och kreditkortsföretag transaktioner innebär att avgifterna till återförsäljare kan vara komplexa.

Förhandling

En stor återförsäljare som gör mycket av kreditkort företag är i en stark position att förhandla transaktionsavgifter med förvärva banker och kreditkortsföretag. Små detaljhandlare måste acceptera de avgifter som ålagts. Avgifter för varje transaktion varierar därför mellan en och tre procent. Ett stort detaljhandelsföretag som accepterar kreditkort kunde betala en transaktionen avgift på £1.00 när en kund gör ett köp som är värt £100.00. En liten återförsäljare kunde betala en avgift på £3,00 när säljer samma produkt till samma pris.

Internet

Transaktionsavgifter för Internet inköp med kort är högre än de för shop inköp. Kreditkortsföretagen motivera de högre avgifterna på grund av den större risken för finansiella bedrägerier med försäljning på nätet. Stora onlinebokhandlare förhandla kreditkortsdebiteringar av två procent eller mindre per transaktion. Små online detaljisterna betalar avgifter på upp till fyra procent för varje transaktion.

Handelsfartyg räntefaktureringsavgifter

Vissa kreditkortsföretag be återförsäljare för en fast avgift utöver procentuell kostnad. Denna avgift varierar mellan politiken för kreditkortsföretaget, storleken på detaljisten och arten av återförsäljarens verksamhet. Andra faktorer som påverkar avgiften är antal och värde av kreditkortstransaktioner återförsäljaren har per månad. En fast avgift kunde börja på 10 pence och upphov till flera pounds.

Ytterligare avgift

Återförsäljare står inför en ytterligare avgift per månad men detta är inte relaterat till antalet transaktioner. Denna avgift är för hyra av en eller flera kreditkort bearbetning terminaler. Detta är de maskiner som en kund gör ett kreditkort för att göra en betalning. Den genomsnittliga avgiften per maskin är 17,50 £ till £20.00 per månad.