mynewspapers.net

Hur mycket får illustratörer betalt?

Hur mycket får illustratörer betalt?


Med alternativ från barnens bilderböcker till webbutveckling och reklam, kan alla med kärlek till konsten hitta sin ideala karriär som professionell illustratör. Hur mycket pengar en illustratör får betalt beror på hans nivå av erfarenhet, branschen där han arbetar och där han är anställd.

Menar årslönen

Illustratörer, tillsammans med konstnärer och skulptörer, klassificeras i kategorin "fin konstnärer" yrkesmässig sysselsättning, enligt Bureau of Labor Statistics. Den genomsnittliga årslönen för denna kategori övergripande är £32,909, eller £15.80 en timme.

Erfarenhet

Illustratörer finslipa sitt hantverk och lägga till mer publicerade verk i sina portföljer, är de i stånd att förhandla om högre lön från företag eller ta ut en högre skattesats om de är frilansande illustratörer. Enligt PayScale, en början illustratör börjar göra mellan £6.50 att £13.30 en timme, men med över fem års erfarenhet som går upp till mellan £10.30 och £23,8 en timme. En illustratör med över 20 års erfarenhet kan göra upp till £53,4 en timme.

Industrin

Flera branscher sysselsätter regelbundet illustratörer med en mängd olika färdigheter och konstnärliga preferenser. Bureau of Labor Statistics anges att den högsta utbetalande industrin för illustratörer är vetenskaplig forskning och utveckling tjänster på £52,026 per år, tätt följda av film och video industrin på £51,376. Samtidigt inte så höga betala, tidning, tidskrift är bok och directory publicerar industrin populär bland illustratörer, betala en årlig genomsnittlig lön på £37,310.

Läge

Den högsta utbetalande staten i USA för illustratörer och konstvetenskap är Delaware, med en årlig genomsnittlig lön på £86,632. Delaware följs av Kalifornien, Connecticut, Michigan och Indiana, som erbjuder löner, från £39,650 till £44,785. Den högsta utbetalande staden i USA är Wilmington, Delaware, £89,537, följt av Detroit, San Jose, San Francisco och Los Angeles, som sträcker sig från £47,326 till £56,836.