mynewspapers.net

Hur mycket betalt en plastikkirurg?

Hur mycket betalt en plastikkirurg?


Plastikkirurger utför nödvändiga åtgärder för att rätta fysiska missbildningar samt valfria operationer innebar endast att förbättra estetiskt utseende. Liksom andra typer av läkare, måste plastikkirurger kunna utföra patient undersökningar, tolka diagnostiska prov och avråda patienter. Men tar blir en plastikkirurg många år av skolgång, så ska du se till att du kan tjäna nog som en plastikkirurg att kompensera de åren du har spenderat i skolan och inte arbetar.

Nationella genomsnittet

Den Bureau of Labor Statistics' Occupational Outlook handbok bryter inte ut kirurger av specialitet när listas löneuppgifter. Dock enligt BLS tjänade läkare och kirurger i specialiserade områden i praktiken en median på £220,829 i 2008. Under tiden anges PayScale webbplatsen den årliga genomsnittliga lönen för plastikkirurger som faller mellan £79,951 och £211,495 under 2010. Det inkluderade lön, bonusar och vinstdelning.

Skillnader mellan inställningar

Plastikkirurger kan arbeta i en mängd olika inställningar, inklusive sjukhus och privata metoder. Inställningen i som du väljer att arbeta kan påverka hur mycket du tjänar som en plastikkirurg. Enligt PayScale tjänat dem som arbetar i vården 2010 minst, medan de i kosmetisk kirurgi praxis tjänat mest. Dessutom BLS konstaterar att egenföretagare kirurger som egen eller del-äga sin praxis allmänt tjäna mer.

Geografiska skillnader

Där du väljer att leva kan också påverka hur mycket du tjänar arbeta som plastikkirurg. Till exempel, enligt PayScale, plastikkirurger arbetar i Chicago, Houston, Seattle, Beverly Hills och Miami betalades mest i 2010. I Chicago, högsta utbetalande staden, var den genomsnittliga lönen för plastikkirurger mellan £127,742 och £231,450 per år. I Miami, femte högsta betala city, det var mellan £78,983 och £198,332.

Andra skillnader

Plastikkirurgi är ett fält där års erfarenhet kan kompensera för stora skillnader i lön. Hälso-och sjukvård Training Center webbplats konstaterar att plastikkirurger med många års erfarenhet kan ibland göra så mycket som £533000 per år. Men eftersom det är ett område som kräver specialiserad medicinsk kunskap samt artisteri, rykte kommer också spelar in, och kirurger som är tänkt som gör särskilt bra arbete kanske att kommandot betydligt högre betala.