mynewspapers.net

Hur mycket betalt en human resource manager?

Hur mycket betalt en human resource manager?


Förmåga att effektivt samordna mänskliga resurser blir en allt populärare fokus för företag och den nuvarande efterfrågan på mänskliga resurser proffs är på uppgång. De flesta ange industrin efter avslutad CIPD utbildning eller examen från en examen i business eller annan relaterade fält. Men det finns inga fastställda krav och många in inledningsvis i en värld av mänskliga resurser utan någon formell utbildning. Personalansvariga har ofta flera års tidigare erfarenhet av arbete inom området innan den når ledningsnivå. Dock erbjuds ofta generösa löner när ledningsnivå uppnås.

Roll

Den faktiska rollen som en personalansvarig är omväxlande och utmanande. Du måste vara en "människor person" för att kunna lyckas och njuta av ditt jobb. Det finns ingen typisk dag som en personalansvarig. Ditt arbetsliv innebär ofta du övervaka dagliga verksamhet, informera chefer och verkställande direktörer på sysselsättning lagen ändras, behandlar anställd gäller sådant som disciplinära och klagomål frågor, utveckla utbildningsprogram, hjälper underlätta organisatorisk förändring, och att finna och utveckla metoder för att behålla och attrahera duktiga medarbetare, till exempel genom bonusar och attraktiva ersättning paket. De flesta personalchefer fungerar vanlig kontorstid av 9 am - 5 pm måndag till fredag, men detta kan variera beroende på bransch.

Möjligheterna

En stor del av livet som en personalansvarig är antalet affärsmöjligheter som kommer att göras tillgängliga. Nästan varje företag i varje sektor har en personalavdelningen, från stora privata företag och statliga institutioner till små och medelstora företag och offentliga företag. Mänskliga resurser färdigheter kan ofta överföras mellan branscher, så du kunde ganska enkelt hoppa från att arbeta i bilindustrin att arbeta inom hälsosektorn. Personalansvariga kan också utvecklas till företagsledning och direktör nivåer.

Den genomsnittliga lönen

Medellönen för en personalansvarig kan variera kraftigt. Dock enligt omfattande lön forskningsorganisationen Payscale medellönen för en personalansvarig varierar från ca £24.000 per år till £ 55 000 per år. Med hjälp av rikstäckande data, är medianen årslönen för en personalansvarig i Storbritannien ca £ 34 000. Men finns det variationer i lönen beroende på bransch du väljer att arbeta i. Hälso-och sjukvårdssektorn har några av lägsta betala löner i genomsnitt strax över £30,000, detaljhandel och finansiella tjänstesektorer har några av de bästa betala medelvärden på strax under £35.000. De med avancerade kvalifikationer i verksamheten, såsom en magisterexamen i företagsekonomi eller mänskliga resurser management kan förvänta sig de högsta nivåerna av betala, med topp-slutet årliga löner till cirka 70 000 £. Alla belopp anges är per juni 2013.

Plats skillnader

Som du kanske tror, är läget också en primär faktor som påverkar hur mycket mänskliga resurser chefer få betalt. De som arbetar i de större städerna i söderna av Förenade kungariket kan förvänta sig något bättre löner än de som arbetar på andra håll. Löner i norr nå ett genomsnitt på cirka 32 000 £ medan i söder de nå runt £40.000. Lön arbetar i London är ett av de högsta, med huvudstaden erbjuder mellan cirka 26 000 £ och £ 60 000 för en personalansvarig. Dock Aberdeen i Skottland har högst lön enligt Payscale och personalansvariga här kan förvänta sig en generös lön för omkring £33.000 till £70.000. Naturligtvis alla dessa siffror är bara uppskattningar utifrån forskning som lön och är från och med juli 2013. Övergripande, den genomsnittliga personalansvarig kommer att tjäna tillräckligt för att leva en bekväm livsstil.