mynewspapers.net

Hur mjuka nya jeans

Hur mjuka nya jeans


Ingenting kan vara mer obekväm att bära än ett par stela och grov nya jeans--som allmänt hyllade "kung" casual kläder. De flesta jeans är oftast såhär när nya eftersom denim, materialet som jeans är spunnet av, är ett tjockt och tungt tyg. Om du vill mjuka upp den nya par jeans, är här ett enkelt sätt att göra det.

Instruktioner

• Ta bort alla prislappar, Anvisningskort och andra artiklar som är kopplade till jeansen. Förvandla dina nya jeans inifrån och ut. Ange din tvättmaskin och torktumlare inställningar till "vanliga" läge. Lägg till lite sköljmedel och tvätta jeansen med kallt vatten.

• Kasta i sneakers som nästa steg. Sätt flera par av ren (helst helvita) utbildare i torktumlaren tillsammans med dina jeans. Skorna kommer att slå mot denim tyg och bidra till att lindra jeans genom att lossa stärkelsen. Se dock till att utbildare har rengjorts grundligt innan de tas in i torktumlaren.

• Rulla jeansen för bästa resultat. Efter tvätt och torkning cykler, rulla upp jeansen ordentligt för att få minsta rullen möjligt. Sedan rulla dem samtidigt som du drar på denim som du går. Detta kommer att sträcka ut dina jeans och göra dem mer bekväm att bära.

• Vrid jeansen ut och in. Använd sedan ett blad av en sax eller kniv försiktigt skrapa längs områdena Knä och lår av tyget. Se till att skrapning görs genom att flytta bladet horisontellt över denim tyg så att du inte skär dina jeans. Avyttra bomull ludd (fin fiber) som du ser längs kanten av scissor bladet eller kniven.

• Varm tvätta jeansen nästa. När jeansen har torkat helt, Lägg tillbaka dem på bricka tillsammans med flera par sneakers eller andra jeans och tvätta med en varmvatten cykel. På detta sätt kommer denim tyg att göras ännu mjukare. Igen, se till att sneakers städas grundligt innan de sätts i brickan. Om du använder andra jeans istället, se till att de också är rena och inte blöda.

• Bära jeans. Tyget blir mycket mjukare och jeansen passar perfekt efter bär dem bara några gånger.