mynewspapers.net

Hur många procent av mitt företag ska användas till löner?Avgöra hur många procent av dina intäkter ska spenderas på löner är en av de viktigaste besluten för ditt företag. Om procentsatsen är för stor, riskerar du kör pengar för andra utgifter. Om det är för liten, riskerar du att förlora medarbetare till konkurrenter. Det finns ingen fastställd procent bör du ägna till din lön, det finns några tumregler som du kan följa för att säkerställa din lön budget är i intervallet rätt.

Formel

Den allmänt accepterade formeln för beräkning av del av din verksamhet ägnas åt löner är lön i procent av rörelsens kostnader. Lägg upp alla driftkostnader i ditt företag, inklusive forskning och utveckling, förnödenheter och utrustning, och allmänna och administrativa kostnader. Utesluta avbetalning, förbättringar och underhållning utgifter, som inte betraktas som kostnader. Sedan lägga upp alla löner i organisationen. Dela figuren lön av driftskostnaderna.

Branschstandarder

Procentandelen av dina driftskostnader ägnas åt löner beror på vilken bransch du är. Verktyg och tillverkningsindustri har stora infrastrukturkostnader som generellt utgör en mycket större del av sina utgifter än löner. Betrakta dessa Bureau of Labor Statistics nummer som en guide: industrier med den högsta medianen andelen av rörelsekostnaderna ägnas åt löner 2008 ingår hälsoindustrin, med förhållandet 52 procent och vinstdrivande tjänster, med 50 procent-förhållande. Den lägsta var varaktiga varor tillverkning på 22 procent, konstruktion/gruvdrift och olja/gas på 22 procent och detaljhandeln och Partihandel med 18 procent.

Riktlinjer

Medan det finns ingen generell standard för hur mycket varje verksamhet ska spendera på lönelistan, kan med tanke på några riktlinjer hjälpa företag ägare avgöra om de är på rätt spår. De flesta företag ska skjuta för löner i intervallet 30 procent till 38 procent, enligt Second Wind konsulter. Om din är omkring 50 procent, är i allmänhet alltför hög.

Höjer

Om ditt företag är en start-up, det tar vanligen lång tid innan den procentandel du spenderar på löner, inklusive din egen, kommer ikapp med etablerade företag i din bransch. I stället, din egen lön kommer sannolikt bara vara tillräckligt för att täcka din grundläggande månatliga utgifter. En gång din business avbrott även, måste du överväga dina vinster innan du kan beräkna hur mycket du har råd att spendera på höjningar för dig själv och din personal. Det bästa sättet att göra detta, enligt tidningen "Entreprenör", är att knyta höjer till bolagets vinst ökar. Om företagets vinster ökade med 10 procent, har du råd att spendera 10 procent mer på löner.