mynewspapers.net

Hur många procent av min inkomst ska jag spara eller investera?Många finansiella planerare rekommenderar att avsätta ett minimum av 10 till 15 procent av din bruttoinkomst att spara eller investera för framtiden. De flesta experter är överens om att du bör fördela pengarna bland olika investeringar eller sparformer som en emergency cash fond.

40 procent

Ett alternativ till 10 procent regeln innebär försöker använda endast 60 procent av din månadsinkomst för räkningar och utgifter, och utnyttja resterande 40 procent för att investera och att uppnå ekonomiska mål. Hur du distribuerar 40 procent beror på dina särskilda finansiella planer på kort och lång sikt, till exempel pensionering bidrag och flytande eller kontanter besparingar.

Krisfond

En katastroffond, i form av en lättillgängliga flytande sparkonto, bör hållas för de oförutsägbara eller akuta utgifterna, till exempel bil eller hem reparationer. Din nödfond bör omfatta tre till sex månader av din totala månatliga inkomst motsvarande, och detta belopp ska sparas innan du sparar eller investera pengar någon annanstans.

Investera eller spara

I enklaste form avser spara pengar du inte spendera, medan investeringar avser pengar du sätter in en viss investering att aktivera dina pengar att multiplicera. Det matchande beloppet din arbetsgivare kan bidra borde inte räknas som en del av de 10 till 15 procent investerat eller sparas varje månad.