mynewspapers.net

Hur många procent av min inkomst bör min inteckning?

Hur många procent av min inkomst bör min inteckning?


Hur mycket att spendera på en inteckning är ett personligt beslut som beror delvis på hur mycket värde du placera på ditt val av bostad som en del av din budget. Ändå finns det några generella riktlinjer som du kan överväga.

Hur långivare räkna din maximala inteckning

En riktlinje som de flesta långivare använder är att din inteckning betalning inte bör vara mer än 28 procent av din inkomst. En relaterad riktlinje är att din totala månatliga betalningar på alla dina skulder (inteckning, kreditkort, billån) inte bör vara mer än 36 procent av din inkomst. "Inkomster" i detta sammanhang hänvisar till din bruttoinkomst innan skatt tas ut av din lön.

Överväga andra boendekostnader

Dessa riktlinjer är bra, är det också viktigt att beakta inte bara din inteckning betalning, men också andra kostnader för att äga ditt hem. De inkluderar fastighetsskatt, husägare försäkring och underhåll och reparation av ditt hem, vilket kan vara kostsamt. Att lägga upp de andra kostnaderna, kanske du inte vill spendera så mycket som 28 procent av din inkomst.

Dyra bostäder områden

Om du bor i en mycket hög kostnad bostadsområde, som San Francisco, Los Angeles, New York City eller Boston, kanske du väljer att tillbringa mer än 28 procent av din inkomst på din inteckning betalning. Också, några föräldrar välja att spendera mer av sina inkomster på bostäder så de kan leva i en viss stat skoldistrikt och undvika kostnader för privata skolor.