mynewspapers.net

Hur många grönsaker bör jag växa för en Person?En 25-av-42-fots trädgård ger tillräckligt med grönsaker för ett hushåll med två personer, enligt North Carolina State University. Därför bör en trädgård ungefär halva denna storlek ger gott om grönsaker för en person. Ett 100-square-foot utrymme per person eller ännu mindre rekommenderas av Colorado State University.

Olika metoder för plantering påverkar avkastningen

Traditionella rad eller hill plantering (som innebär att skapa en kulle av jord där flera frön planteras sedan) ta upp mycket utrymme, enligt Ohio State University. Intensiv plantering innebär att använda utrymme noggrant att plantera så många grödor som möjligt och öka totala vegetabilieproduktionen. Intensiv plantering metoder kan ge en lika stor mängd råvaror i så lite som en femtedel utrymme.

Nedersta raden

Börja med en trädgård mellan 100 och 500 kvadratfot första året om du kommer att använda traditionella metoder som plantering. Detta bör ge tillräckligt med grönsaker för en person. Använda upperen spänna om du inkludera grönsaker som majs som kräver mycket utrymme att växa. Plantera 100 kvadratfot eller mindre om med intensiv plantering metoder.