mynewspapers.net

Hur man ympa en persiko träd lem

Hur man ympa en persiko träd lem


För att en persiko träd eller någon fruktträd, bära frukt det måste ympas. Ympning är processen för att infoga lemmar eller knoppar av ett träd i ett annat träd. Där många effektiva metoder för ympning, inklusive metoden kluven. Om du har ett äldre träd, kan du ympa det mer än ett ställe. Ympning kan hjälpa till att fylla ut ett träd förutom att hjälpa trädet producerar frukt.

Instruktioner

• Välj ympris, eller bitar av den överordnade persika träd du vill ympa till nya träd. Den bästa tiden att klippa scions är på vintern eller tidigt på våren, när den överordnade trädet är vilande.

• Skära bort roten grenen, där ympris ska placeras, att se till att lämna en stubbe. Använder en bengraft mejsel, dela upp stubben på mitten, att skapa en klyfta (spricka) minst 1 tum djup. Använd en skruvmejsel eller stor kniv för att bredda klyftan, om det behövs.

• Skära en ättling till en kil i ena änden och infoga det i klyftan. Gör inte för att göra slut för skarp eller scion kanske inte passar bra i klyftan. Ta andra scion och skära det, sätts in i andra änden av klyftan.

• Linda graften att skydda unionen och hela längden av klyftan, eller använda ympning förening att fylla skreva.

• Titta på tillväxten av transplantat och skydda den från att bryta genom att knyta den till en trä stag. Alternativt kan du knyta alla skott från ympris tillsammans med garn.