mynewspapers.net

Hur man virka en glass AfghanNär du tänker på en glass afghan, kan detta innebära färger garn brukade virka filten. Glass tillverkas i flera olika färger, bland annat grädde, grönt, gult, brunt och rosa. För att underlätta att skapa färg block, är denna afghan Virkat använder fyra färger som representerar olika glass smaker--grönt för mint choklad chip, brun för choklad, rosa för jordgubbar och grädde för vanilj. För att virka denna afghan, bör du veta hur man single crochet, dubbel virka, virka en krabba stygn, och släppa och ändra garn färger.

Instruktioner

• Virka en foundation kedja av 70 kedjesömmarna använda mynta grönt garn (garn A) och virknål. Virka tre ytterligare kedjesömmarna för den första dubbel virka (DC) sy. Vänd arbetet.

• Virka den första DC stygn i den fjärde kedjesöm från kroken. Virka en FM i varje stygn i hotellkedjan foundation. Du bör ha 66 DC stygn i första raden. Virka tre kedjesömmarna för första DC av rad 2. Sätt markören stygn och vända arbetet.

• Upprepa rad 2 för de första 10 raderna av afghanskt. Ändra garn färger från garn A genom virkning den sista DC till tredje garnet över (YO) med garn A. Du bör ha två slingor kvar på kroken. Fäst upp och skär garn A med saxen, lämna en lång svans och plocka upp garnet B (choklad brun) och avsluta den sista DC på raden. I slutet av varje udda rad, infoga stitch markören om du vill ange raden "höger" och vända arbetet.

• Virka tre kedjesömmarna för första DC av rad 11. Upprepa varv 2 för rader 11 till 20. I slutet av varje udda rad, infoga stitch markören. På den sista DC maskan på rad 20, fäst av garn B med saxen, lämna en lång svans och plocka upp garn C (rosa). Vid slutet av varje rad, sväng arbetet.

• Virka 33 DC stygn med garn C för rad 21. På 33: e DC av ro, fäst av garn C, lämna en lång svans och plocka upp garnet D (grädde) när du har två öglor av den rosa garn kvar på kroken. Komplett DC sömmen med grädde garn och virka en FM i varje DC till slutet av raden 21. Infoga stitch markören på raden och virka tre kedjesömmarna för första DC på rad 22. Vänd arbetet.

• Virka en FM i varje DC för de första 33 stygn på rad 23. När du har två öglor av den grädde garn kvar på kroken, släpp grädden - inte skära garnet-- och återuppta virkning med garn en (mint grön). Komplett rad 23 och virka tre kedjesömmarna för första DC rad 24. Infoga stitch markören i slutet av raden 23 och vända arbetet.

• Skapa rektangulära färg block på afghanskt från denna punkt till slutet så här: virka en FM i varje DC för de första 33 stygn av en rad som innehåller en ny garn färg. När du har två öglor av det garn kvar på kroken, tappa, skär inte det garnet. Slutföra den raden med den nya färgen garn och virka först 33 DC stygnen på den nya raden i detta garn färg, sedan släppa det garnet och plocka upp nästa. Plocka upp nästa garn färg i denna sekvens: A, B, C, D. När du släpper garn D, återgå till garn A.

• Virka i etablerade färg block mönstret tills du kommer till raden 84. I raden 85, återuppta virkning hela raden med garn C (rosa) för 10 rader. I slutet av raden 93, fäst och Klipp garnet, lämna en lång svans och plocka upp med garn D (grädde).

• Virka den afghanska gränsen med två enda virka (SC) rader med garn C (rosa). I slutet av den andra raden i SC, fäst och skär garn, lämna en lång svans. Plocka upp med garn D (grädde) och virka en SC-rad. För den sista raden i den afghanska gränsen, börja på vänster sida i något hörn av filten och virka en omvänd enda virka eller krabba stygn. Arbeta i motsatt riktning--flytta från vänster till höger. När du börjar den krabba maskan, vänd inte arbetet. Kedja en och SC i den sista maskan i den sista raden, sedan i varje stygn tvärs över. Krabba stitch hela vägen runt afghanskt, fäst och skär garn, lämna en lång svans. Väva i ändarna med stora ögon gobeläng nål.